et par kviste salvie og basilikum et par kviste salvie og basilikum
½
dl.
fløde½ dl. fløde
evt. lidt frisk, hakket kørvel evt. lidt frisk, hakket kørvel
Opskrift:
Grøntsagerne skæres i stave, løget hakkes groft.
Krydderurterne bindes i buket, peber, hvidløg og laurbærblade lægges i gazepose.
Jordskokkerne skrælles, skæres i passende mindre stykker og kommes i koldt vand tilsat lidt citron eller eddike (så de ikke misfarves)
Kødet skæres i tern og sættes over i lammefond (eller koldt vand).
Krydderbuket og gazeposen, løget samt ureelle rester af grøntsagerne tilsættes.
Kødet tages op, når det er mørt, men stadig saftigt.
Krydderbuket og gazepose fjernes, fonden pureres i blenderen, og fonden sies tilbage i gryden.
Jordskokkerne tilsættes og småkoger i få minutter.
Grøntsagerne i stave tilsættes, og efter et par minutter tilsættes kødet.
Det varmes kort igennem og smages til med salt og peber.
Fløden piskes til skum og vendes i, lige inden retten serveres i dybe, forvarmede tallerkner – evt. med et drys kørvel over.
Tips:
Kartofler kan anvendes i stedet for jordskokker.
Andre grøntsager kan anvendes som garniture.
Rosastegt lammelever eller lammenyre vil udmærket kunne serveres til retten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 6952 gange, og udskrevet 164 gange.
Kommentarer
hesoe - 2008-10-12 10:20:20 Rigtig lækker og nem opskrift. Man kan have alle ingredienser færdig i god tid, for til sidst, at samle alt i gryde og give det et opkog.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider