Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æblefyldt bov med karamelliseret sellerisauce

Æblefyldt bov med karamelliseret sellerisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
1,5 kg.udbenet lammebov
2 storeæbler
2 dl.bouillon
¼ knoldselleri
75 g.smør
1 spsk.sukker
5 dl.piskefløde
 salt
 friskkværnet peber
 


Opskrift:

Bed eventuelt slagteren om at udbene boven.

Læg den med kødsiden opad og drys med salt og peber. Æblerne skrælles, skæres i både og lægges på boven, der rulles stramt omkring og snøres med kødtråd.

Kødet brunes i halvdelen af smørret i bradepanden over blusset. Tilsæt 2 dl. bouillon eller vand og sæt det i ovnen ved 200 grader i en lille time. Beregn tiden, så kødet kan hvile tildækket et kvarters tid inden udskæring.

Selleri skæres i tern og svitses let i en gryde i resten af smørret. Sukkeret tilsættes og der omrøres, til det er som gylden karamel. Fløden tilsættes og koges, til det er reduceret noget og ved at koge jævnt. Det pureres i blender, og saucen tilsættes inden servering stegeskyen fra bradepanden (skummet fri for fedt). Eventuelt kan saucen yderligere monteres med lidt koldt smør, der piskes i den varme sauce i små klumper.

Grønne, smørdampede asparges foreslås som tilbehør til retten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 4850 gange,
og udskrevet 81 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu