Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forloren hare, gammeldags med vildtsovs

Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :


Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 4 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 1 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 2 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Til stegning:
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
1 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i.

Formes og vikles i bacon.

Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (406 stemmer)

Opskriften er vist 1494253 gange,
og udskrevet 43833 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13907 (3311 kcal)
KJ pr. Pers. 3476 (827 kcal)
Vægt ialt 2486 gram
Vægt pr. Pers. 621 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

carsten  -  2020-04-16 01:54:51
Her lavet det flere gange, serverer det med "bløde" gulerødder og tyttebær, mums

Vagn  -  2020-01-10 18:25:24
den er ikke gammeldavs! man barderede med røget spæk

Hak drengen  -  2019-10-19 19:50:22
Hæld ikke mælk ned i en varm ildfast fad, det resultere i at springe - bare et tip :)

bpj  -  2019-05-08 12:43:16
Den er super lækker. Mine børnebørn elsker den. pga af allergi er den lavet uden mælk, med et ekstra æg. Fløde i sovs erstattet med vand og en ekstra bouillonterning og lidt hvidlæg

Birthe   -  2019-04-01 07:03:53
Lavet den første og sidste gang,den er hård og bastant - rigtig kedelig

Ronni  -  2018-12-27 18:28:17
Et drys revet muskatnød giver den lige det sidste pif

Rhina  -  2017-10-18 10:33:52
Hej, kan den gøres helt klar nogle timer før??

Aksel  -  2017-07-12 12:06:48
Fantastisk

Kætil   -  2017-04-27 17:56:38
Forloren Hare. Er en børnevenlig ret. his os kommer der fint hakket Løg i farsen. Og hvis jeg ikke har fløde, bruger jeg mælk. sammen ligger jeg Champignoner til "haren" i ovnen. Smagen fra røget spæk og champignon, giver en god sovs, samt med en skefuld ribs gele. Hos os bliver sovsen hældt ud over "haren" når maden bliver serveret.

Helge  -  2017-04-14 19:25:16
Som en afveksling kom jeg tranebær i farsen, og løg. Super lækkert.

Charlotte  -  2017-03-01 21:58:55
Jeg har lavet denne opskrift mange gange efterhånden, og synes den er super! Dog bliver der ikke meget sovs ud af den mælk og bouillon som hældes ved farsen under stegning. Derfor vil jeg foreslå andre at bruge 5dl sødmælk og 5 dl bouillon til under stegning. Så får man en mere tilpas mængde sovs - passer godt til en portion til 8 personer.

  -  2017-02-04 19:23:04
Mangler helt klart smag - kunne piftes op med reven løg og svitsede bacon tern

Ahos  -  2016-07-08 21:59:59
Brug løg og de krydderier i kan li, del fars og put nye porrer og gulerødder i midten. Slut af med røget bacon i selv har skåret ud. Gammel opskrift fra min mor.

Margit Dam  -  2016-03-28 10:55:59
Hej, jeg har lavet denne "hare" flere gange, og den smager supergodt. Nu kunne jeg godt tænke mig at lave den af 1200 g kød, én gang til 2 gæster + os selv, og så resten til os selv 2 dage senere (+ evt. noget til fryseren). Hvor lang tid skal den have i ovnen, med den mængde kød?

Jytte Wagner   -  2016-02-02 18:17:33
Jeg kom lidt timian i og lidt danablue i sovsen.

Pia Holm Andersen   -  2016-01-20 08:42:07
Det her er en ret man nyder, og serverer for andre. Selv min pige nød retten, og mon ikke også hun vil servere den for andre.

Aase Nielsen  -  2015-10-24 17:16:04
Er træt af frikadeller,så slog jeg farsmad op på Google og fandt denne opskrift. Det har jeg ikke fortrudt, jeg bruger den jævnligt. Dejlig billig og mættende mad

Børge Hastrup  -  2015-09-05 17:30:14
Forloren hare kan ikke tilberedes med bacon. Der skal bruges røget spæk, hvor noget blendes og røres i farsen, mens resten sættes som pigge på haren. Hvis man bruger bacon, r det bare e almindelig farsret :-).

kitha   -  2015-07-19 17:38:16
Med eller uden løg er det altid god. Man kan også komme bacon tern i kødfars som giver mere smag

Max Skou  -  2015-04-13 21:27:31
Hvorledes får i 101% Energi indhold :-p

  -  2015-03-18 18:53:40
Den bedste opskrift på forloren hare, som jeg har lavet

julie  -  2014-08-12 16:49:14
Hejsa :-) kan man erstatte danskvand med noget andet?

Bitten  -  2014-05-26 21:19:34
Mit barnebarn på 11 år havde i s fået forloren hare og ville gerne have at jeg skulle lave denne ret. Det er mange år siden jeg har lavet denne ret så jeg fandt jeres opskrift og jeg må nok sige at det er den bedste forloren hare jeg nogensinde har serveret, så meget ros till opskriften.

Anna P  -  2014-03-12 20:25:09
Rigtig god! Dog foretrækker jeg en kødblanding af oksekød og svin men den fungerer stadig super godt! Og læææææækker sovs

Lotte  -  2014-01-18 20:04:42
Tilsatte lidt finthakket soltørrede tomater, et par fed hvidløg og løg til farsen. Rigtig lækkert!!! og så hasselback-kartofler til :)

Suspigen  -  2013-11-01 13:55:34
Den skal da prøves i aften :-)

Erik Søgaard  -  2013-10-18 09:04:01
Jeg kommer altid Stenfri Svesker indeni min forloren Hare, det smager bare rigtig godt

Maj-Britt  -  2013-10-16 09:12:12
Nåh ja og så fletter jeg baconen hen over - det giver intet til smagen, men ser super flot ud.

Maj-Britt  -  2013-10-16 09:11:11
Super lækker opskrift - det bliver 4. gang vi laver den, men denne gang ryger der skiver af æble og løg i midten for at pifte den lidt op, så den ikke bliver så tung. Og så lidt skimmelost i sovsen. Glæder mig helt.

Mazur  -  2013-02-18 20:11:39
Ikke mindre end fantastisk. Jeg lavede den blot lige efter opskriften. Tak for den!

Jannie Petersen  -  2012-10-10 09:46:40
Super lækker middagsret, kan varmt anbefales :o)Dog kan man sagtens bruge fedt fattig fars.

oliver  -  2012-10-05 18:03:18
livret:-) den smager bare godt

Flemming  -  2012-04-26 12:26:05
Har stegt "Haren" i en stegeso (for at prøve). Resultatet blev rigtig godt. Der blev dog en undtagelse: oversiden af "Haren" fik ikke en sprød overflade. God ide med championer. Knuste enebær(ca. 10) og kom i dejen.

stella  -  2012-03-18 14:52:19
det er helt fin både med ost og ribsgele og hvordan man kan lide det men prøv også at tage små sukkekatofler til det smager rigtig godt

cecilie  -  2011-11-07 20:13:00
jeg puttede revet løg, hvidløg og frisk oregano i farsen, hvilket smagte fantastisk.. simpelthen en super opskrift..!

madonna   -  2011-11-04 08:53:31
maden er lækker jeg bruger denne side når jeg skal bruge en opskaift ment og enkelt siden er til at overskue jeg finder altid de opskrifter jeg skal bruge det kommer op med det samme skal ikke side og vendte i længere tid. jeg giver 10 på skalaen.Forlorden hare den er god. k h madonna

Palle  -  2011-09-09 17:32:23
Prøv at komme koriander og rosiner i farsen. Dét er godt.

Marianne  -  2011-06-21 10:26:27
lidt finthakkede løg i farsen giver lidt mere smag

malene  -  2011-05-06 16:09:58
nem og lave smager godt. jeg til satte pore og gullerøder i farsen det var godt.

mic  -  2011-04-07 17:48:01
Og boooooom sagde det.. Fadet ekploderede i ovnen da væsken blev tilsat den skulle nok ha været med fra start.. Men er sikker på det havde smagt fint.. Så her står den påå kartoffel madder;-)

Manoj   -  2011-02-15 16:53:06
Nu spiser jeg ikke kød selv men jeg har lavet den til min famil. de var meget dlag for den de syntes at den var bere så god at de spiste op jeg havde bruge 1 kg fars ellers til 2pesoner

  -  2011-02-10 13:29:46
enten gik det galt i min madlavning, eller også er det bare ikke lige efter min smag. men en dejlig og billig ret, til mange mennesker :) .

Line  -  2011-02-06 13:01:17
Prøv at putte lidt bacon i farsen.. det er super.

Mundilfare  -  2010-10-08 08:07:46
Opskriften er rigtig lækker, men kom lige et ildfast fad eller en bradepande under "haren" imens den bliver brunet og anvend et smurt ildfast fad til den fortsatte tilberedning, ellers bliver retten tør. Desuden anvender jeg rugmel i stedet for hvedemel og kaffefløde i stedet for piskefløde. Det kan anbefales.

Mulle  -  2010-05-10 13:43:51
Prøv at komme en lille smule danablue i sovsen sammen med ribsgele, smag jer frem. Det gir' altså også en god "vildt" smag. Uh, det er en god ret..:)

misser  -  2010-02-20 14:27:33
Brug altid rasp ist. mel . Danskvand ist. mælk. Så får du en dejlig fars.

Heidi  -  2010-02-17 19:19:04
Super lækker "hare".. Hele familien elskede det! kan varmt anbefales

Lisbet  -  2010-02-10 13:53:22
Rigtig rigtig fantastisk forloren hare. Brugte creme fine madlavningsfløde i stedet for rigtig fløde, smagte super.

Lisbeth  -  2010-01-25 18:43:53
Hej, jeg benyttede mig af at hælde lidt whiskeysovs i farsen, ca ½ dl opblandet og nogen enebær. I sovsen ribsgele og dijon sennep og danablu. den er himmelsk´.

C. Larsen  -  2009-01-29 22:53:00
Forloren hare, er næsten som noget vildt. Og selvfølgelig skal der så 1-2 tsk. ribsgele i saucen. Så bliver den meget, meget mere kraftfuld, og smager af vildt dyreret. Super opskrift.

Lars i Humlebæk  -  2009-01-23 18:34:48
Denne "Forloren hare" er rigtig god, rimelig billig, mætter godt, og kan sagtens laves uden for meget fedt. Som andre har nævnt kan der bruges mælk istedet for fløde. Jeg tilsætter denne opskrifts fars ét hakket fed hvidløg, og saucen får ca. 40 gram Danablue skimmelost, samt én tsk. dijonsennep pr. 4 personer. Jeg serverer oftests retten med hvide kartofler, ovnbagte rodfrugter, syltede rødbeder og drueagurker. Lækkert og servér gerne et godt glas Amarone rødvin til, så er det en helt festmiddag

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her