svinekam uden spæk og ben1 kg. svinekam uden spæk og ben
250
g.
svesker uden sten250 g. svesker uden sten
250
g.
æbler250 g. æbler
Salt Salt
peber peber
Glasering: Glasering:
2
spsk.
honning2 spsk. honning
½
spsk.
dijon sennep½ spsk. dijon sennep
Reven skal af ½ citron Reven skal af ½ citron
1-2
spsk.
rasp.1-2 spsk. rasp.
2
glas
rødkål á 500 g2 glas rødkål á 500 g
Opskrift:
Stik/skær (fra endestykket af stegen) med en spids smal kniv 2 lommer af ca. 2 cm bredde igennem stegen. Fyld den ene lomme med svesker ca. 50 g, og den anden med æblebåde ca. 50 g. Gnid kammen med salt og peber.
Forbrun stegen på en pande, først med fedtsiden nedad. Vend og brun resten af kammen. Læg stegen i en lille bradepande, tilsæt lidt vand og steg ved 160 grader i ca.75 min.
Rør honning, sennep og citronskal sammen. Tag stegen ud og hæld evt. væske fra, hæld/smør honningmassen over stegen, drys med rasp. Fordel resten af sveskerne og æblerne skåret i både, drys lidt sukker på æblebådene. Sæt stegen i ovnen og steg videre ved 225 grader i ca. 10 min. indtil stegen er glaseret. Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min.
2/3 del af stegen skæres i skiver. Det hele anrettes på fad med svesker og æbler fordelt omkring stegen
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 17978 gange, og udskrevet 363 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider