Gratineret hamburgerryg

Gratineret hamburgerryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Gratineret hamburgerryg, billede 4 Gratineret hamburgerryg, billede 1 Gratineret hamburgerryg, billede 2 Gratineret hamburgerryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Hamburgerryg, rå
   
  Sauce:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm. tykke skiver. Koges i letsaltet vand 10 min. og fordeles i et smurt ovnfast fad.

Hamburgerryggen skæres i terninger og drysses over.

Løgene hakkes og svitses i smørret. Champignon kvartes og svitses med. Fordeles over hamburgerryggen.

Sauce:
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i. Mælken røres i lidt efter lidt under konstant omrøring. Gryden tages af varmen. Smages til med muskatnød, salt og peber. Saucen hældes over.

Parmesanost drysses over.

Gratineres i ovnen 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.


karakterer:
Opskriften er vist 70363 gange,
og udskrevet 5245 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10701 (2548 kcal)
KJ pr. Pers. 2675 (637 kcal)
Vægt ialt 2598 gram
Vægt pr. Pers. 649 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 411 KJ (98 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

joan  -  2015-10-22 09:44:45
Brug en karry sovs. (Kom karrypulver i ) Smager super lækkert.

  -  2015-10-15 08:26:54
Jeg har lavet denne ret flere gange, både til os selv og til gæster. Den er en sikker vinder hver gang. ghb