Hamburgerryggryde

Hamburgerryggryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hamburgerryggryde, billede 4 Hamburgerryggryde, billede 1 Hamburgerryggryde, billede 2 Hamburgerryggryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hamburgerryg, rå
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry
   
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
9 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Hamburgerryggen skæres i skiver og brunes let i smør med karry, evt, af et par gange, tages op.

Tilsættes porrer i strimler, peberfrugter også i små strimler, tomatpure samt mel og bouillon, vend det hele godt rundt. Læg hamburgerryggen tlbage i gryden. Småkoger under låg til grøntsager og kød er mørt, ca. 15 minutter.

Derefter tilsættes fløde. Herefter koges retten op igen, og den smages til med salt og peber.

Drysses med persille inden serveringen med løse ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 188801 gange,
og udskrevet 11260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15567 (3706 kcal)
KJ pr. Pers. 3891 (926 kcal)
Vægt ialt 3482 gram
Vægt pr. Pers. 870 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 447 KJ (106 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-03-15 13:08:05
Når jeg koger hamburgerryg, ryger resten i fryseren. Så jeg laver denne ret, med en rest kogt hamburgerryg . Jeg skærer den i tern og putter den i sovsen. Ingen madspild, smager dejligt😀

  -   2021-01-09 14:17:02
M, put det i sammen med grøntsagerne...det er sikkert en fforglemmelse.

  -   2016-08-06 16:05:22
Er jeg den eneste der har bemærket at der ikke står noget om hvornår hvidløg skal i???

  -   2016-03-18 17:49:31
Meget vammel ret, mangler i den grad friske/syre. Den får vi aldrig igen!

  -   2015-11-09 17:40:23
Super dejlig ret der er hurtig og nem at lave :)

  -   2012-12-02 18:42:28
Virkelig lækker ret! Jeg serverede den til en komsammen og fik virkelig god respons på denne - formidabel måde at tilberede hamburgerryg på! :)

  -   2011-01-12 11:02:24
dejlig ret, nem og smager dejligt. jeg lavede den med hamburgerryg, og syntes måske at hamburgerryggen har en liiidt træls konsistens, (ikke sej, men meget fast....ved ikke helt hvordan man skal beskrive det), jeg ved ikke helt hvad jeg kan gøre for at den virker mere mør og blød i kødet?!...... men 8 her fra, for det snmager dejligt :)

  -   2010-05-31 10:53:06
Retten smager super godt, har også lavet den med kotteletter, det er ligeså lækkert :-)

  -   2009-12-04 16:07:22
den ser rigtig lækker ud, især den råde du har stilet det op, og saucen er dejlig. Retten smager rigtigt godt :)

  -   2008-01-15 14:13:16
dette er en ret der smager rigtigt godt. vi lavede den over bål til over 30 børn i vores fritidsklub og de var helt vilde med den den 20 december 2007. så den kan klart anbefales også som bål mad.