Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pörkölt (ungarsk gullash)

Pörkölt (ungarsk gullash), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :




Ingredienser:
2 tykke skiver røget spæk
3-4 løg
4 helehvidløg
4 nakkekoteletter
 ungarsk paprika (Edelsüss)
¼ selleri
½ øl
2 gulerødder
 timian kviste
 lille dåse koncentreret tomat
 lidt sukker
2 stærke chilier (kan udelades)
5 storekartofler
1 rød peber
 


Opskrift:

Spækket smeltes i en stor tykbundet gryde. Når det syder, kommer du de hakkede løg i, tilsæt derefter nakkekoteletterne, der er skåret i tern. Lad det brune. Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og selleri skåret i tern. Hæl en halv øl i. Drys godt med Edelsüss paprika. Læg nogle små kviste timian i. Tilsæt en lille dåse koncentreret tomat og lidt sukker. Spæd med vand. Man kan også tilsætte 2 små stærke chilier (kan udelades). Når retten har kogt ca. 1 time, skrælles og skives kartoflerne og puttes i gryden sammen med 1 rød peber, skåret i lange strimler. Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½ time, gerne 2 timer. Men vent med kartoflerne til der kun er 20-25 min.s kogetid tilbage.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (23 stemmer)

Opskriften er vist 29761 gange,
og udskrevet 793 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael Tvede Østergaard  -  2015-12-02 13:16:42
Denne ok men den ægte Ungarsk gullash er nu bedst efter min mening!!


Søren  -  2008-03-25 17:37:09
Jeg har erstattet selleri med pastinak og spæk med røget kæbesnitte. Sukkeret er udeladt til fordel for en Irsk stout. Og så har jeg brugt okse yderlår. Ellers har jeg fulgt opskriften fuldkommen ;o)


  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan sagtens bruge sukker, øl og røget spæk!! Det er med til at give en rigtig god smag!


  -  0000-00-00 00:00:00
smager rigtig godt!


  -  0000-00-00 00:00:00
man skal ikke bruge sukker ,øl eller røget spæk