nakkekoteletter - 1½ cm tykke ca. 600 g4 nakkekoteletter - 1½ cm tykke ca. 600 g
1½
spsk.
farin1½ spsk. farin
olie olie
½
knoldselleri - ca. 500 g½ knoldselleri - ca. 500 g
250
g.
spinat250 g. spinat
1-2
friske røde chili1-2 friske røde chili
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1-2
stilke
citrongræs1-2 stilke citrongræs
1-2
lime frugter1-2 lime frugter
salt salt
peber peber
4
dl.
Jasmin ris4 dl. Jasmin ris
Opskrift:
Skær skrællen af sellerien og skær den i grove stykker.
Pluk spinaten, skyl den grundigt i flere hold vand og slyng vandet af den.
Flæk chilien, skrab kernerne ud snit chilien i tynde strimler.
Hak 1½ fed hvidløg og fjern de yderste lag på citrongræssen og snit den i tynde ringe.
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
Gnid dem med ½ hvidløgsfed og drys dem med peber.
Varm en wok, stegegryde eller pande godt op og hæld olie i.
Smelt farinen i olie under omrøring - Brun koteletterne i karamellen et par menutter på hver side og tag dem op.
Drys med salt og brun selleri i resten af karamellen og tilsæt så chili, hvidløg og citrongræs.
Lad det svitse et par minutter før 3 dl vand tilsættes, Lad det så få et opkog.
Læg koteletterne i wokken og læg låg på og skru ned for varmen og lad retten simre ca. 8 minutter til koteletterne er gennemstegte.
Tag koteletterne op og vend spinaten i til den lige falder sammen.
Smag til med limesaft, salt og peber, læg koteletterne tilbage i wokken og serér med kogte ris.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(9 stemmer)
Opskriften er vist 12086 gange, og udskrevet 258 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider