hønse- eller kalvefond/-bouillon 2 dl. hønse- eller kalvefond/-bouillon
1½
dl.
piskefløde 1½ dl. piskefløde
2
æggeblommer 2 æggeblommer
30
g.
smør 30 g. smør
saften af 1 lime saften af 1 lime
4
små
tynde gulerødder i skrå skiver 4 små tynde gulerødder i skrå skiver
1
lille
porre i tynde ringe 1 lille porre i tynde ringe
2
små
persillerødder i skrå skiver 2 små persillerødder i skrå skiver
frisk estragon frisk estragon
salt salt
peber peber
Opskrift:
Kog fonden ind til det halve. Tilsæt piskefløde og kog igen ind til det halve. Blend (eller pisk) væsken med æggeblommer, smør og limesaft og smag til med salt og peber.
Sauter grønsagerne i en gryde i lidt olie uden at brune dem. Hæld saucen over grønsagerne og kom masser af frisk estragon i saucen.
Brun koteletterne på panden og steg dem færdige i ovnen ved 200° i ca. 12 min (koteletterne bliver ekstra saftige, hvis de efter 6 min tages ud af ovnen og hviler i 2 min inden de steges færdige i ovnen). Lad koteletterne hvile i 5 min inden servering.
Anret koteletterne på en tallerken med grønsagssaucen ved og server retten med kartoffelmos.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 6539 gange, og udskrevet 149 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider