Eksotiske svinekoteletter i fad

Eksotiske svinekoteletter i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Eksotiske svinekoteletter i fad, billede 4 Eksotiske svinekoteletter i fad, billede 1 Eksotiske svinekoteletter i fad, billede 2 Eksotiske svinekoteletter i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Karry
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
0.25 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
   
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
50 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
50 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Svinekoteletter krydres, brunes i olie og lægges i et ildfast fad.

Porrerne skæres i skiver, æble i både, ananas i tern. Vend det hurtigt på panden, og kom det over koteletterne.

Kog panden af med bouillon samt fløde rørt op med maizena. Fordel saucen over koteletterne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Kokosmel og mandelflager ristes på en tør pande og drysses over koteletterne inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 228622 gange,
og udskrevet 12630 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (86 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15689 (3735 kcal)
KJ pr. Pers. 3922 (933 kcal)
Vægt ialt 2819 gram
Vægt pr. Pers. 704 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 556 KJ (132 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-17 19:09:21
Jeg er helt enig med Martin Kølbæk (kommentar d. 2010-10-18). Ingredienser fungerer egentlig fint sammen, men retten er bare ikke så interessant - det smager ikke af så meget.

  -   2013-10-23 12:44:37
så det eksotiske ved de her koteletter i fad er simpelthen at det bogstaveligt talt ligner opkast efter servering

  -   2010-10-18 20:00:21
Kombinationen af ingredienser fungerer fint, men retten har meget let ved at gå hen og blive kønsløs. Der er flere måder man kan piffe den op på: Kødet: lad det marinere minimum 30 minutter i en blanding af soya, hvidløg, olie og hvidvinseddikke. Stuvningen: nøjes med 1 dl vand til sovsen, tilføj yderligere 2 dl kokosmælk og substituer fløden med letmælk. Risen: tilføj en stjerneanis og to hele grønne kardemommer (lav et lille hul i skallerne så frøet kan komme ud). Det parfumerer risen og giver den karakter. Ikke en fantastisk ret, men hvis du ser nogle svinekoteletter på tilbud er det her fint i en håndevending.

  -   2010-02-28 09:56:30
En super lækker ret, som begejstrede min gæster! Og der er mange brugbare kommentarer her på siden, tak for det!!!

  -   2010-02-08 16:40:13
Jeg krydrede koteletterne med karry og salt. En dåse kokosmel var bare smadder godt i stedet for fløden. Jeg foretrækker ekstra væske, og brugte derfor 4 dl. mælk og 4 dl. bouillonvand. Smadder lækker ret! :b Har anbefalet den til min mor også! ..

  -   2009-10-04 13:43:36
Jeg brugte også kokosmælk i stedet for fløde, men så supplerede jeg med Creme Fine - det gav en god konsistens. Puttede masser af forskellige svampe i: rørhat, brune og hvide champignons. Vil næste gang riste bacontern og putte i retten, inden den sættes i ovnen. Brugte ikke kokosmel - overflødigt, når der var brugt kokosmælk, og mandelflager havde jeg simpelt hen ikke, men det smagte himmelsk. Brugte jasminris - det gør retten lidt mere "eksotisk".

  -   2009-04-02 16:04:09
Jeg har med stort held benyttet "Cremefine til madlavning"

  -   2009-01-11 19:48:04
En anelse skuffende. Den var ret smagsløs og sovsen var meget tynd. lidt maizena til at jævne sovsen lidt på panden ville hjælpe rigtig meget.

  -   2008-12-27 18:06:20
Jeg tilføjede hvidløg da jeg kogte sovsen på panden, det virkeligt lækkert hvis man er til hvidløg!

  -   2008-10-22 11:51:55
Jeg brugte kokosmælk istedet for fløden og skiftede 2 dl af vandet ud med væde fra ananasdåsen.

  -   2008-10-17 17:12:02
Smager også godt med peanuts i stedet for mandler :)

  -   2007-09-07 18:25:35
super m/ ris salat

  -   2007-08-20 14:32:05
Den er bare så lækker denne opskift, især med kokusmælk i stedet for fløde

  -   2007-06-04 14:06:01
Lækker - lækker! :o) Jeg "brændte" karryen i fedstoffet og svitsede porrer, æbler og ananas heri! Jeg er helt vild med blandingen af kokos og mandler!

  -   2007-03-04 17:06:51
brug kokosmælk i stedet for fløde det er super

  -   2005-01-01 01:01:01
Karry skal svitses i fedtstoffet for at give smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte karryen i saucen, tilsæt den sammen med vand bouillon og fløde, eller drys det på panden.

  -   2005-01-01 01:01:01
Top Nice :)

  -   2005-01-01 01:01:01
hvornår skal karrY I 7

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kan godt "skæres" ned på vandet, retten bliver temmelig våd

  -   2005-01-01 01:01:01
selleri smager rigtig godt sammen med ananas og æbler og giver en god smag

  -   2005-01-01 01:01:01
der kommer lidt mere smag i hvis man tilsætter nogle champignon