Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Momses himmelske karry koteletter i fad

Momses himmelske karry koteletter i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter - Koteletter - kotelet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 4 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 1 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 2 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 ds. Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
1 glas Champignon, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Vend koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Brun dem så på panden og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld saften fra ananas og championens og gem den.

Steg ananas til de er let gyldne på panden og læg dem på koteletterne.

Rist champignons på panden og fordel dem over koteletterne.

Kom en klat smør på panden og brand en skefuld karry af. Så koges panden af med saften, herefter tilsættes fløden og saucen jævnes om nødvendigt. Hældes i fadet som stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-50 minutter.

Tilbehør:
Ris, chutney og evt. ærter.

Tips:

Det kan ikke siges nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (257 stemmer)

Opskriften er vist 298315 gange,
og udskrevet 15909 gange.


Energi:
KJ total 14189 (3378 kcal)
KJ pr. Pers. 3547 (844 kcal)
Vægt ialt 2404 gram
Vægt pr. Pers. 601 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 590 KJ (140 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Martin  -  2018-10-02 17:19:25
Dejlig dejlig ret :) Jeg bruger dog Creme Fraiche istedet for Fløde.


Niels  -  2017-02-26 16:29:11
Smager klart bedst med friske Champions og ananas. Ananassen skal være moden og saftig. Jeg skærer her ananassen i skiver og bruner den, hvorefter de lægges mellem kødet, hvilket gør kødet ekstra saftigt?


Christina  -  2016-10-11 17:35:48
En af vores farvoritter. Da vi elsker stegte løg, så steger jeg tre og putter med i fadet. God ret. Tak


Nina  -  2016-09-17 18:17:26
Mums den ret er bare super god det er ikke sidste gang vi skal have den ret 😀


Majken  -  2015-07-23 15:03:26
Vildt lækker ret har lavet lidt om på den idag selv om det endelig ikke er nødvendig da den er perfekt som den er men prøver med at også at tilsætte bananer rusiner og æbler det dufter himelsk jeg putter så en del mindre kaye i så den er mere børne venlig og han elsker det


Sus  -  2014-10-22 19:07:28
Tilsatte løg og brugte i stedet friske brune champignon, da jeg ikke bryder mig om dem på glas. Smagte godt.


inge  -  2014-03-21 06:28:14
Tilsæt ærter, løg og stegt bacon. Det gør lige det sidste. Jeg laver det også med kyllingfilet af og til...det foretrækker børnene. Rigtig fin hverdagsmad!


  -  2013-08-26 13:35:09
super lækkert


  -  2013-03-23 22:36:32
Denne ret smager bare så godt,det er en jeg vil lave jævnligt.


Amalie  -  2013-01-10 16:11:49
Koteletterne kan med fordel skiftes ud med kyllingefiletter! Det gør det hele lidt mere saftigt og magert


ole  -  2012-11-02 09:21:43
Retten lyder spændende , men når man ikke kan lide karry hvad kan man bruge i stedet?


Sonja  -  2012-02-04 10:31:00
Dejlig ret, som jeg serverede som gæstemad. Forberedte om eftermiddagen og satte fadet i ovnen, da gæsterne var kommet. Et hit hos alle.


Swingben  -  2012-01-30 17:15:27
gude spise...


  -  2010-12-14 17:01:36
Kanon ret har tilføjet løg og æbler +ost på toppen


Heidi  -  2010-09-04 23:46:10
Smager super godt. fik det dog hvor der blev brugte friske champignon og ikke på glas.


Søren  -  2010-09-01 18:34:37
Er ved at lave den nu, men er i tvivl om hvor længe og hvor meget koteletterne skal brunes først. Betyder det de skal steges igennem eller bare have farve?


Rasmus :D  -  2010-04-09 14:43:42
hey.. jeg servere den med at brune lidt kokos mel på panden, det drysses ud af ved servering, også skal der rødbeder og syltede agurker i tern ved


Jeppe  -  2010-03-28 23:01:25
Læg staniol over fadet når det kommer i ovnen for at undgå at for meget væske fordamper.


Joan Kristen  -  2010-03-08 09:05:01
absolut en lækker ret, jeg prøvede endvidere med et par æbler og 2 løg, og det gør retten endnu bedre, super lækker


Eva Risskov  -  2010-02-05 19:35:02
Det skal prøves en anden gang,alle var vilde med det


  -  2009-12-05 01:05:13
Lækker, lækker... Hvorfor skal det være champignon i glas? Det må da være bedre med friske varer. Eller er det fordi det smager ekstra godt med det vand, man hælder fra dåsen?


  -  2009-09-14 10:17:51
Vi blander ærterne i risene - det ser festligt ud ;-)


Louise  -  2009-09-14 10:16:57
Jeg blander ca 1 spsk. mel, 1 spsk. karry og lidt salt og peber til at vende koteletterne i. Regn også med en spsk. karry til panden, når ud skal lave saucen, men hvis det ikke er nok, kan du altid bare tilsætte mere senere - hvis saucen smager for meget af ananassaft. Pas på med at jævne saucen for meget - når retten skal 40-50 min i ovnen, fordamper en del vædde, og så er der ikke nok.


Thyholmeren  -  2009-06-18 15:08:05
Jeg går ud fra, at boullionterningen skal bruges i saucen, men det kan selvfølgelig også være til at koge ris i :-)


Don Køkken  -  2009-03-06 18:58:38
Det er bare Konge æde af format. Mega succes på middagsbordet :-) Evt. kan der tilsættes lidt snittet rød peber sammen med championerne. Det giver lidt eksta tjams, og ser kanon lækkert ud. Alt i alt: Gude mad.....


Birgit.  -  2008-09-26 23:36:25
Uhm.Dette her er bare kræs. Det smager så herligt med karry og ananas sammen. Jeg lavede en grøn salat dertil, med tomater og ananas + ærter. Denne ret kan jeg anbefale.


Birgit.  -  2008-09-26 23:32:31
Uhm.Dette her er bare kræs. Det smager så herligt med karry og ananas sammen. Jeg lavede en grøn salat dertil, med tomater og ananas + ærter. Denne ret kan jeg anbefale.


Jever  -  2008-03-21 15:56:06
Alt for lækker ret, smager genialt. Idag prøver vi at lave det med kylling. 10 herfra


Den HårdeKOKte  -  2008-02-21 20:59:08
Glemte at fortælle at min far nød denn ret da jeg lavet den for ham og han ÅD. 10********** til dig


Janie  -  2008-02-03 18:31:55
Rigitg lækker ret. Har en kæreste der er meget kræsen og han elskede det. Kanon ret og rigtig nem at lave


Den HårdeKOKte  -  2008-01-31 23:39:48
Denne ret ser virkelig lækker ud og vil lave den for min "gamle" far


kristina  -  2008-01-27 19:50:17
FANTASTISK


Lisbeth  -  2007-11-09 13:37:46
Blevet en af favoritterne herhjemme..også når vi skal ha gæster..den er så let at lave..knus til forfatteren


nancy  -  2007-10-15 17:33:10
Det er simpelthen en 'himmelsk' smagsoplevelse


eriko  -  2007-10-14 11:47:20
Utrolig lækker ret, men hvor kommer Bouillionterningen ind ?


Jette L  -  2007-10-03 14:06:42
dette er samme ret som Himmelske karrykoteletter i fad


Heidi  -  2007-09-02 17:26:05
Vi er enige m resten af panelet. Det var en super god ret som er nem at lave


Mike  -  2007-04-08 14:08:42
Helt vildt godt, det er en gemmer


Sinepige  -  2007-04-07 15:49:46
Det er en super opskrift. Den for 9 point fra mig.. Tvivl ikke på at lave denne opskrift, den vil helt klart høste roser.


  -  2007-02-25 21:32:50
Det blev absolut ikke nogen succes, selvom at jeg fulgte opskriften nøje!


Gert Bo  -  2007-01-18 13:48:51
Superlækker ret, og så er den nem at lave. Steg evt. lidt bacon, del det i små stykker, og drys det ud over retten, det er rigtig lækkert.


Hanne Tornbjerg  -  0000-00-00 00:00:00
snit en banan og pu oven på retten, himmelsk!


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Terningen tilsættes sammen med ananassaft og fløde når du koger panden af


Ulla  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor i retten tilsættes bouillonterningen?


Hartmann  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker ret som alle kan lide - selv de kræsne


Sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Men pas på med for meget karry - den blev lige stærk nok


b  -  0000-00-00 00:00:00
hvergang


a  -  0000-00-00 00:00:00
Hvornår skulle man bruge buillonterningen?


Tut  -  0000-00-00 00:00:00
Er rigtig god


kokken  -  0000-00-00 00:00:00
hele familien var vilde med retten den smagte overdålig .25 point til den fra mig af.hej


Søren  -  0000-00-00 00:00:00
Det med at skite ingredienserne ud m. andet,- tjaa, det giver i hvert fald en anden (og ringere ) smag. Det er selvfølgelig ok, hvis man foretrækker det, men jeg synes afgjort, at retten er bedst i originaludgave.


Bager  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker, også selvom vi ikke havde nok karry. Det er virkelig den gode væde fra ananas og champignon, der giver en god smag! Jég brugte flødeost 16% i stedet for piskefløde, smagte rigtig godt, og havde ikke brug for at jævne sovsen.


Tulle  -  0000-00-00 00:00:00
Mums! Min mor laver det for nok 10 gang til mig


nancy  -  0000-00-00 00:00:00
Det er blevet mine børn og børnebørns livret! MUMS


nancy  -  0000-00-00 00:00:00
Den er simpelthen HIMMELSK !


johanne  -  0000-00-00 00:00:00
skift champinong ud med æbler


Mitzi  -  0000-00-00 00:00:00
Smagte aldeles dejlig. Selv børnebørnene var vild med momses koteletter. Ikke sidste gang jeg serverer den.


Nete  -  0000-00-00 00:00:00
Tilsæt porreringe, stegt sammen med champignons. De passer godt med ananas og karry. Skift piskefløde med med creme fraiche for et lettere resultat.


Mogens  -  0000-00-00 00:00:00
Skift champignon ud med majs


Moggeline  -  0000-00-00 00:00:00
Det er simpelthen en gudespise;o)


  -  0000-00-00 00:00:00
En god ret, smager skønt


Lilly  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker, det skal vi prøve igen, selv min mand var vild med det, han er ellers meget kræsen