Momses himmelske karry koteletter i fad

Momses himmelske karry koteletter i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 4 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 1 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 2 Momses himmelske karry koteletter i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
1 glas Champignon, glas 170g. 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Vend koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Brun dem så på panden og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld saften fra ananas og championens og gem den.

Steg ananas til de er let gyldne på panden og læg dem på koteletterne.

Rist champignons på panden og fordel dem over koteletterne.

Kom en klat smør på panden og brand en skefuld karry af. Så koges panden af med saften, herefter tilsættes fløden og saucen jævnes om nødvendigt. Hældes i fadet som stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-50 minutter.

Tilbehør:
Ris, chutney og evt. ærter.

Tips:

Det kan ikke siges nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit.


karakterer:
Opskriften er vist 369167 gange,
og udskrevet 20368 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (276 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14189 (3378 kcal)
KJ pr. Pers. 3547 (844 kcal)
Vægt ialt 2404 gram
Vægt pr. Pers. 601 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 590 KJ (140 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-04-03 12:33:45
Vil komme bouillonterningen på når panden koges af med saft.

  -  2022-02-12 17:53:35
Hvornår bruges bouillonterninger?

Susanne olsen  -  2021-10-12 19:48:47
Både vi og vores genbo nød denne ret og vi laver den gerne igen

Peter   -  2020-02-06 15:50:43
Virkelig nice ret med koteletter. Helt sikkert familiens yndlingsmåde at spise koteletter på. Varmt anbefales!

Martin  -  2018-10-02 17:19:25
Dejlig dejlig ret :) Jeg bruger dog Creme Fraiche istedet for Fløde.

Niels  -  2017-02-26 16:29:11
Smager klart bedst med friske Champions og ananas. Ananassen skal være moden og saftig. Jeg skærer her ananassen i skiver og bruner den, hvorefter de lægges mellem kødet, hvilket gør kødet ekstra saftigt?

Christina  -  2016-10-11 17:35:48
En af vores farvoritter. Da vi elsker stegte løg, så steger jeg tre og putter med i fadet. God ret. Tak

Nina  -  2016-09-17 18:17:26
Mums den ret er bare super god det er ikke sidste gang vi skal have den ret 😀

Majken  -  2015-07-23 15:03:26
Vildt lækker ret har lavet lidt om på den idag selv om det endelig ikke er nødvendig da den er perfekt som den er men prøver med at også at tilsætte bananer rusiner og æbler det dufter himelsk jeg putter så en del mindre kaye i så den er mere børne venlig og han elsker det

Sus  -  2014-10-22 19:07:28
Tilsatte løg og brugte i stedet friske brune champignon, da jeg ikke bryder mig om dem på glas. Smagte godt.

inge  -  2014-03-21 06:28:14
Tilsæt ærter, løg og stegt bacon. Det gør lige det sidste. Jeg laver det også med kyllingfilet af og til...det foretrækker børnene. Rigtig fin hverdagsmad!

  -  2013-08-26 13:35:09
super lækkert

  -  2013-03-23 22:36:32
Denne ret smager bare så godt,det er en jeg vil lave jævnligt.

Amalie  -  2013-01-10 16:11:49
Koteletterne kan med fordel skiftes ud med kyllingefiletter! Det gør det hele lidt mere saftigt og magert

ole  -  2012-11-02 09:21:43
Retten lyder spændende , men når man ikke kan lide karry hvad kan man bruge i stedet?

Sonja  -  2012-02-04 10:31:00
Dejlig ret, som jeg serverede som gæstemad. Forberedte om eftermiddagen og satte fadet i ovnen, da gæsterne var kommet. Et hit hos alle.

Swingben  -  2012-01-30 17:15:27
gude spise...

  -  2010-12-14 17:01:36
Kanon ret har tilføjet løg og æbler +ost på toppen

Heidi  -  2010-09-04 23:46:10
Smager super godt. fik det dog hvor der blev brugte friske champignon og ikke på glas.

Søren  -  2010-09-01 18:34:37
Er ved at lave den nu, men er i tvivl om hvor længe og hvor meget koteletterne skal brunes først. Betyder det de skal steges igennem eller bare have farve?

Rasmus :D  -  2010-04-09 14:43:42
hey.. jeg servere den med at brune lidt kokos mel på panden, det drysses ud af ved servering, også skal der rødbeder og syltede agurker i tern ved

Jeppe  -  2010-03-28 23:01:25
Læg staniol over fadet når det kommer i ovnen for at undgå at for meget væske fordamper.

Joan Kristen  -  2010-03-08 09:05:01
absolut en lækker ret, jeg prøvede endvidere med et par æbler og 2 løg, og det gør retten endnu bedre, super lækker

Eva Risskov  -  2010-02-05 19:35:02
Det skal prøves en anden gang,alle var vilde med det

  -  2009-12-05 01:05:13
Lækker, lækker... Hvorfor skal det være champignon i glas? Det må da være bedre med friske varer. Eller er det fordi det smager ekstra godt med det vand, man hælder fra dåsen?

  -  2009-09-14 10:17:51
Vi blander ærterne i risene - det ser festligt ud ;-)

Louise  -  2009-09-14 10:16:57
Jeg blander ca 1 spsk. mel, 1 spsk. karry og lidt salt og peber til at vende koteletterne i. Regn også med en spsk. karry til panden, når ud skal lave saucen, men hvis det ikke er nok, kan du altid bare tilsætte mere senere - hvis saucen smager for meget af ananassaft. Pas på med at jævne saucen for meget - når retten skal 40-50 min i ovnen, fordamper en del vædde, og så er der ikke nok.

Thyholmeren  -  2009-06-18 15:08:05
Jeg går ud fra, at boullionterningen skal bruges i saucen, men det kan selvfølgelig også være til at koge ris i :-)

Don Køkken  -  2009-03-06 18:58:38
Det er bare Konge æde af format. Mega succes på middagsbordet :-) Evt. kan der tilsættes lidt snittet rød peber sammen med championerne. Det giver lidt eksta tjams, og ser kanon lækkert ud. Alt i alt: Gude mad.....

Birgit.  -  2008-09-26 23:36:25
Uhm.Dette her er bare kræs. Det smager så herligt med karry og ananas sammen. Jeg lavede en grøn salat dertil, med tomater og ananas + ærter. Denne ret kan jeg anbefale.

Birgit.  -  2008-09-26 23:32:31
Uhm.Dette her er bare kræs. Det smager så herligt med karry og ananas sammen. Jeg lavede en grøn salat dertil, med tomater og ananas + ærter. Denne ret kan jeg anbefale.

Jever  -  2008-03-21 15:56:06
Alt for lækker ret, smager genialt. Idag prøver vi at lave det med kylling. 10 herfra

Den HårdeKOKte  -  2008-02-21 20:59:08
Glemte at fortælle at min far nød denn ret da jeg lavet den for ham og han ÅD. 10********** til dig

Janie  -  2008-02-03 18:31:55
Rigitg lækker ret. Har en kæreste der er meget kræsen og han elskede det. Kanon ret og rigtig nem at lave

Den HårdeKOKte  -  2008-01-31 23:39:48
Denne ret ser virkelig lækker ud og vil lave den for min "gamle" far

kristina  -  2008-01-27 19:50:17
FANTASTISK

Lisbeth  -  2007-11-09 13:37:46
Blevet en af favoritterne herhjemme..også når vi skal ha gæster..den er så let at lave..knus til forfatteren

nancy  -  2007-10-15 17:33:10
Det er simpelthen en 'himmelsk' smagsoplevelse

eriko  -  2007-10-14 11:47:20
Utrolig lækker ret, men hvor kommer Bouillionterningen ind ?

Jette L  -  2007-10-03 14:06:42
dette er samme ret som Himmelske karrykoteletter i fad

Heidi  -  2007-09-02 17:26:05
Vi er enige m resten af panelet. Det var en super god ret som er nem at lave

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her