Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle provencale

Lammekølle provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Lammekølle provencale, billede 4 Lammekølle provencale, billede 1 Lammekølle provencale, billede 2 Lammekølle provencale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
5 dl. Lammebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Lammekøllen gnides med salt, peber og et fed hvidløg og smøres med lidt smør.

Kartofler og løg skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartofler og løg lægges lagvis i et stort ovnfast fad. Der krydres med persille, hvidløg, salt og peber. Bouillonen hældes ved og køllen placeres oven på kartoflerne.

Køllen steges i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 90 min. Køllen pakkes i alufolie og hvile i ca. 15 min. før den skæres ud og serveres (kartoflerne bliver stående i den slukkede ovn mens køllen hviler).

Servers med flutes og grøn salat.

Tips:

Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)

Opskriften er vist 90488 gange,
og udskrevet 2543 gange.


Energi:
KJ total 8599 (2047 kcal)
KJ pr. Pers. 2149 (511 kcal)
Vægt ialt 3920 gram
Vægt pr. Pers. 980 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 219 KJ (52 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Else Glinvad  -  2018-08-23 21:04:17
Rigtig god kølle med fantastiske kartofler til


grøn ært  -  2018-03-05 20:29:32
En dejlig ret som, jeg vil meget gerne anbefale. Den er super god, også er den nem at lave. En ret som også, børnene er vilde med. Kommer også på bordet i år. Hilsen grøn ært.


peter  -  2014-02-14 12:11:02
vedr.lantidsstegning. 4-5 timer ved 80 grader men kartoflerne skal kun med de sidste 2 timer


  -  2013-04-04 12:50:42
Manden blev hensat til en anden verden.... Vores kølle havde en centrumtemperatur på 75 grader og det var helt fint, selvom der stod 70 grader på pakken.


Familien Fauerby.   -  2008-11-22 17:25:55
Mums.. Det er ret lækkert..


flemming H  -  2008-10-22 12:02:35
Dette er et spørgsmål. hvordan langtidssteger man en lammekølle varmegrader ? pr. time ? pr. kilo ? MvH flemming H


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Som der kan ses på billedet fik jeg hældt for meget væde ved, men kartoflerne blev nu alligevel rigtig gode


Jacob  -  0000-00-00 00:00:00
Det kan være godt at snitte hvidløg i grove stykke og stikke dem ind i små snit i køllen, frisk timian eller rosmarin kviste på kartoflerne er også godt