Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammekølle provencale

Lammekølle provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Lammekølle provencale, billede 4 Lammekølle provencale, billede 1 Lammekølle provencale, billede 2 Lammekølle provencale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
5 dl. Lammebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Lammekøllen gnides med salt, peber og et fed hvidløg og smøres med lidt smør.

Kartofler og løg skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartofler og løg lægges lagvis i et stort ovnfast fad. Der krydres med persille, hvidløg, salt og peber. Bouillonen hældes ved og køllen placeres oven på kartoflerne.

Køllen steges i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 90 min. Køllen pakkes i alufolie og hvile i ca. 15 min. før den skæres ud og serveres (kartoflerne bliver stående i den slukkede ovn mens køllen hviler).

Servers med flutes og grøn salat.

Tips:

Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (18 stemmer)

Opskriften er vist 95886 gange,
og udskrevet 2691 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Else Glinvad  -  2018-08-23 21:04:17
Rigtig god kølle med fantastiske kartofler til


grøn ært  -  2018-03-05 20:29:32
En dejlig ret som, jeg vil meget gerne anbefale. Den er super god, også er den nem at lave. En ret som også, børnene er vilde med. Kommer også på bordet i år. Hilsen grøn ært.


peter  -  2014-02-14 12:11:02
vedr.lantidsstegning. 4-5 timer ved 80 grader men kartoflerne skal kun med de sidste 2 timer


  -  2013-04-04 12:50:42
Manden blev hensat til en anden verden.... Vores kølle havde en centrumtemperatur på 75 grader og det var helt fint, selvom der stod 70 grader på pakken.


Familien Fauerby.   -  2008-11-22 17:25:55
Mums.. Det er ret lækkert..


flemming H  -  2008-10-22 12:02:35
Dette er et spørgsmål. hvordan langtidssteger man en lammekølle varmegrader ? pr. time ? pr. kilo ? MvH flemming H


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Som der kan ses på billedet fik jeg hældt for meget væde ved, men kartoflerne blev nu alligevel rigtig gode


Jacob  -  0000-00-00 00:00:00
Det kan være godt at snitte hvidløg i grove stykke og stikke dem ind i små snit i køllen, frisk timian eller rosmarin kviste på kartoflerne er også godt