tykke eller 8 tynde nakkekoteletter 4 tykke eller 8 tynde nakkekoteletter
1
skive
ananas pr. kotelet 1 skive ananas pr. kotelet
1-1 1/2
dl.
ananassaft 1-1 1/2 dl. ananassaft
1
bæger
cremefraiche 38% 1 bæger cremefraiche 38%
1
stor
rød peberfrugt 1 stor rød peberfrugt
1
stor
grøn peberfrugt 1 stor grøn peberfrugt
1
løg 1 løg
salt salt
peber peber
paprika paprika
Smør til stegning Smør til stegning
Cognac Cognac
Opskrift:
Koteletterne aftørres og krydres med salt peber og paprika.
Løget pilles og hakkes fint, peberfrugt befries for ribber og kerner, og hakkes halvgroft.
Koteletterne brunes i rigeligt smør på begge sider og tages til side.
Løgene svitses i samme smør (der kan evt. tilsættes mere fedtstof). Når løgene er klarede, tilsættes de hakkede peberfrugter som svitses med et øjeblik. Tilsæt ananas saften og reducer til ca det halve. Tilsæt evt. cognac.
Tilsæt cremefraiche og lad det koge sammen ved svag varme et øjeblik. Smag til med salt, peber, paprika og evt. yderligere cognac.
Anret koteletter og ananasskiver skiftevis i et ildfast fad, og hæld saucen over.
Steges færdig i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter, indtil koteletterne er gennemstegte. Ovntid afhænger af koteletternes tykkelse, og hvor lang tid de fik på panden til at beynde med.
Serveres i fadet, evt pyntet med tyndtskårne ringe af peberfrugt.
Hertil spises løse ris eller pasta, samt godt brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 12820 gange, og udskrevet 428 gange.
Kommentarer
vsp - 2010-12-20 18:27:34 jeg syntes der skulle lidt karry i også så det kom jeg i fedtstoffet da jeg svitsede løgene.
Det gør jeg igen.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider