Ovnstegt kanin

Ovnstegt kanin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaninbjerget.dk

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1500 g.kanin
1 tsk.salt
0.5 tsk.friskværnet peber
 rosmarin
1-2 spsk.chilisauce
 smør/olie til pensling
3 dl.rødvin
 
 
Opskrift:
Den rengjorte kanin gnides godt ind i krydderblandingen og lægges i et velsmurt ovnfast fad med ryggen opad. Kaninen pensles godt med halvsmeltet smør eller olie. Steges i ovnen ved 180 grader, i 1 time med lidt vand i fadet. Kaninen pensles jævnligt - den må ikke tørstege - om nødvendigt kan kaninen dækkes med folie, under en tid af stegningen. Rødvinen tilsættes skyen. Er kaninen ikke tilstrækkelig brunet, kan den efterbrunes under grillen. Kaninen deles i passende stykker og anrettes i et varmt fad, hæld lidt af skyen over. Resten af skyen smages til og jævnes.

Serveres med brune kartofler og en grøn salat, eller med løse ris.


karakterer:
Opskriften er vist 21522 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-01-05 15:01:05
Krydderiforslagene er bare gode! Man kan eksperimentere videre i ovnen med lavere grader i et lukket rum/glasstege-gryde. Det fungerer fint. Kanin er skønt kød

Bat mand   -  2015-11-22 23:02:07
Vi har givet den 1 enkelt (vi havde ikke noget rødvin) kan godt anbefales

Sepp Logen  -  0000-00-00 00:00:00
Kanin er en dejlig jule- og påskeret, som vi nyder meget. Især Vilde Kaniner. Dog kan vi godt lide lige at hælde lidt øl ned til kaninen. Sammen med rødvin. Der er ingen grund til at frygte noget for vores vedkommende.