Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Middelhavsgryde (Kanin)

Middelhavsgryde (Kanin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaniner.info

Indsendt :





Ingredienser:
1,5 kg.kanin
2 tykke skiver røget flæsk
350 g.småløg
200 g.friske champignon
3 spsk.smør
2 spsk.cognac
1 1/2 tsk.salt
2 knsp.malet peber
2 laurbærblade
1 tsk.timian
10 kvistefrisk rosmarin
1 1/2 dl.rødvin
1 dl.fløde
1 1/2 spsk.hvedemel
 grofthakket persille eller timian
 


Opskrift:

Skyl kaninen og tør den godt. Skær den i portionsstykker. Skær sværen af flæsket og skær det i tynde strimler. Pil løgene og skyl champignon og skær dem i skiver. Brun smørret på panden, læg kaninstykkerne på og lad dem få fin farve. Hæld cognacen over og lad den blive varm. Stik en tændstik ind fra siden, så der går ild i cognacen. Dæk med låg så ilden slukket. Læg kaninstykkerne i en gryde. Svits resten af smørret i stegepande og put flæsket i, samt løg og champignon. Svits alt til det får en gylden farve. Hæld salt og peber på kaninstykkerne og læg grøntsagerne i gryden til kaninen, samt stegepandens indhold, laurbærblade, timian, og rosmarin i. Hæld vin over og lad gryden simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time. Jævn saucen og lad gryden trække 5 minutter. Tilpas smagen og strø med kryddergrønt.

Der serveres kogt eller råstegte kartofler, tyttebærsyltetøj, syltede agurker, kogt blomkål eller broccoli ergodt til. En middel fyldig rødvin er god til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8629 gange,
og udskrevet 249 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Christina  -  2009-02-16 18:58:06
Jeg udskiftede rødvinen til hvidvin, tilføjede hvidløg og undlod cognac. Det smagte stadig lækkert, når saucen er smagt til med lidt citron, salt, peber og sukker.


pablo  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er fløden til?