store bdt. plukket bredbladet persille1-2 store bdt. plukket bredbladet persille
50
g.
fedtnet*50 g. fedtnet*
sauce: sauce:
Ben og bov fra kanin Ben og bov fra kanin
2
skalotteløg i kvarte2 skalotteløg i kvarte
1
stilk.
bladselleri i tern1 stilk. bladselleri i tern
2
spsk.
mel2 spsk. mel
2
spsk.
balsamico eddike2 spsk. balsamico eddike
1
tsk.
peberkorn1 tsk. peberkorn
Rosmarin/laurbærblad Rosmarin/laurbærblad
3
dl.
hønsebouillon3 dl. hønsebouillon
2
dl.
porter2 dl. porter
2
spsk.
æblegelé2 spsk. æblegelé
20
g.
smør20 g. smør
Opskrift:
Tænd ovnen på 220°.
Drys de to kaninfileter med salt og peber, og stil dem i køleskabet. Saucen: Kom rygben og kaninbov i en bradepande med løg og bladselleri. Drys melet over og sæt det i ovnen i ca. 20 min.
Kom eddike ved og lad det fordampe helt. Hæld bouillonen ved og lad det opløse alt i bunden af bradepanden.
Hæld det hele i en gryde sammen med peberkorn, krydderurter og porter. Lad det koge en halv time, si saucen og smag til med æblegelé, smør, salt og peber.
Kaninryg:
Blancher persillen 2 min. i letsaltet vand. Pres den for væde og bred den ud på fedtnettet. Drys med rigeligt groftkværnet sort peber.
Læg kaninfileterne ovenpå og rul fedtnettet omkring. Drys igen med salt og peber. Steg dem i ovnen 15-18 min. ved 220°. Lad dem hvile 10 min., inden de skæres i skiver.
Server med saucen, pillekartofler og Citrondampede grønsager
Tips:
Fedtnet kommer fra svin og fås hos velassorterede slagtere.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9943 gange, og udskrevet 149 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider