Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kaninryg med portersauce

Kaninryg med portersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kaninryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaniner.info

Indsendt :



Ingredienser:
1 udbenet kaninryg
1 kaninbov + ben fra ryg
1-2 store bdt. plukket bredbladet persille
50 g.fedtnet*
 
 sauce:
 Ben og bov fra kanin
2 skalotteløg i kvarte
1 stilk.bladselleri i tern
2 spsk.mel
2 spsk.balsamico eddike
1 tsk.peberkorn
 Rosmarin/laurbærblad
3 dl.hønsebouillon
2 dl.porter
2 spsk.æblegelé
20 g.smør
 
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 220°.

Drys de to kaninfileter med salt og peber, og stil dem i køleskabet. Saucen: Kom rygben og kaninbov i en bradepande med løg og bladselleri. Drys melet over og sæt det i ovnen i ca. 20 min.

Kom eddike ved og lad det fordampe helt. Hæld bouillonen ved og lad det opløse alt i bunden af bradepanden.
Hæld det hele i en gryde sammen med peberkorn, krydderurter og porter. Lad det koge en halv time, si saucen og smag til med æblegelé, smør, salt og peber.

Kaninryg:
Blancher persillen 2 min. i letsaltet vand. Pres den for væde og bred den ud på fedtnettet. Drys med rigeligt groftkværnet sort peber.
Læg kaninfileterne ovenpå og rul fedtnettet omkring. Drys igen med salt og peber. Steg dem i ovnen 15-18 min. ved 220°. Lad dem hvile 10 min., inden de skæres i skiver.

Server med saucen, pillekartofler og Citrondampede grønsager

Tips:

Fedtnet kommer fra svin og fås hos velassorterede slagtere.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9664 gange,
og udskrevet 145 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu