Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svineskank med rodurter

Svineskank med rodurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Svineskank med rodurter, billede 4 Svineskank med rodurter, billede 1 Svineskank med rodurter, billede 2 Svineskank med rodurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 svineskanke
2 gulerødder
2 pastinakker
1 storeller 2 små fennikel
50 g.bacon i tern
12 skalotteløg
12 mindre kartofler
 salt
 peber
1 spsk.honning
1 porter eller pilsner
1 rødbede
 
 Sauce
25 g.smør
 evt. ½-1 tsk citronsaft
 evt. kulør
 
Opskrift:
Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen. Skær gulerødder og pastinakker i skrå skiver. Skær fennikel i både. Svits bacon i en stegegryde eller en sautepande. Kom gulerødder, pastinakker, fennikel, pillede, hele løg og kartofler i . Læg kødet i gryden mellem grøntsagerne og tilsæt salt, peber og honning. Tilsæt øllet og lad det koge op. Læg låg på og lad det stege ved svag varme i ca. 2½ time. Tilsæt rødbede i tern og lad det koge yderligere ½ time til kødet er mørt.

Skær kødet i mindre stykker ved servering eller anret skankene hele på fade. Server grøntsagerne til. Lav sauce af skyen.

Sauce:
Si skyen og kog den ind til der er 2 dl. Tilsæt smør og kog til saucen har passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft, hvis saucen er for sød af honning. Tilsæt evt. kulør.

Serveres med Groft rugbrød evt. med smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 36972 gange,
og udskrevet 962 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Linda Olsen  -  2015-09-15 13:12:25
God kombi men forsteger grønsagerne i baconfedtet og tager dem op igen. De kommer i sammen med rødbederne, når der er en halv time tilbage.

Mathias  -  2015-06-12 10:28:44
det er for dårligt at der kun er svineskank

Erik  -  2015-04-20 17:51:38
Koge grøntsagerne i 3 timer i alt. Det må da være en fejl. De vil være nærmest purerede når tiden er gået.