Sprængt svineskank med kartoffelmos

Sprængt svineskank med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 sprængte svineskanke
 
2-3 gulerødder
250 g.knoldselleri
250 g.persillerod
25 g.smør
1 spsk.frisk ingefær
5 stk.hel allehånde eller 0.5 tsk stødt
1 stk.hel kanel
2-3 små tørrede chili eller friske
1 l.vand
1 kg.kartofler til mos
 salt
 peber
1 bundtpersille
 
Opskrift:
Sprængte skanke skal bestilles hos slagteren et par dage i forvejen.

Giv skankene et opkog. Skær grøntsagerne i tern og svits dem i smør i en stor gryde sammen med finthakket ingefær. Læg skankene på grøntsagerne, tilsæt letknust allehånde, de øvrige krydderier og kogende vand. Kog skankene under låg ved svag varme til kødet er helt mørt i 21/2-3 timer. Kødet skal falde fra benene. Kog kartoflerne møre og mos dem sammen med grøntsagerne fra skanken. Spæd med lidt siet suppe fra skankene til mosen har en passende konsistens og smag til med salt og peber. Træk skindet af skankene, fjern fedt og ben og skær kødet i skiver. Pynt med persille - evt. friteret.





karakterer:
Opskriften er vist 19552 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu