Braiseret svineskank med karamelliserede kikærter og tahinskum

Braiseret svineskank med karamelliserede kikærter og tahinskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 svineskank
3 nelliker
1 Kanelstang
1 tsk.sumac
3 stjerne anis
1 tsk.grøn anis
10 enebær
4 gulerødder
5 stilkeblegselleri
2 helehvidløg
3 løg
5 kvistefrisk timian
1 spsk.olie
2 dl.rødvin
 salt
 peber
 
 Kikærtedej:
100 g.smør
100 g.hvedemel
25 g.kikærtemel eller hvedemel
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
2 spsk.mælk
1 tskNigellafrø (jomfru i det grønne)
4 tærteforme, ca. 8 cm i diameter
 
 Kikærter:
150 g.kikærter
2 helehvidløg
1 spsk.orangeblomst honning
 
 Chutney:
1 pære
1 løg
50 g.moskodova sukker eller rørsukker
½ dl.chardonnay eddike eller anden hvidvinseddike
1 spsk.sesamolie
 
 Tahinskum:
1 spsk.tahin
2 dl.piskefløde
1 spsk.citronsaft
 
 Olie:
1 tsk.rosenpaprika
1 dl.olivenolie
1 tsk.lime- eller citronsaft
 
 
Opskrift:
Kødet:
Bestil skanken hos slagteren et par dage i forvejen. Kom skanken i en gryde, dæk med koldt vand og bring det i kog. Skum og tilsæt krydderier undtagen salt og peber. Skær gulerødder og blegselleri i tre stykker - hvidløg og løg halveres. Tilsæt grøntsagerne. Lad skanken småsimre i ca. 3 timer uden låg. Skum jævnligt. Når skanken er mør, afkøles den i fonden. Tag kødet af skanken og del det om muligt i fire større stykker. Kog fonden ind til 5½ dl og si den. Hvis der er for lidt fond, koges kikærterne i vand. Før servering brunes kødet let gyldent i olie i en gryde. Tilsæt rødvin og kog, til det er næsten væk. Tilsæt 1 dl fond. Vend kødet jævnligt, mens fonden koges ind, så kødet bliver let glaseret. Smag til med salt og peber.

Kikærtedej:
Bland blødt smør og mel. Tilsæt sukker, salt, mælk samt knust nigellafrø og saml dejen forsigtigt uden at ælte for meget. Pak dejen i film og lad den hvile ca. 6 timer i køleskab. Del dejen i fire og udrul den 2 mm tyndt, evt. mellem meldrysset bagepapir. Kom dejen i de smurte tærteforme. Stil dem i køleskab i ca. 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Bag tærterne 15-20 minutter til de er lysebrune. Vend tærterne forsigtigt ud på en bagerist.

Kikærter:
Kikærter lægges i blød i rigeligt vand natten over i køleskab. Hæld vandet fra. Pil hvidløgene og kom dem i en gryde med koldt vand. Bring det i kog. Hæld vandet fra. Tilsæt kikærter og 2-2½ dl fond eller vand. Kog ca. 45 minutter under låg til ærterne er næsten møre. Fjern låget, tilsæt honning og kog ind, til næsten al væsken er fordampet, og ærterne er blevet glaseret. Pas på det ikke koger tørt og brænder på. Smag til med salt og peber.

Pærechutney:
Skræl pæren og skær den i fire både. Hak løget fint. Kom sukker i en gryde, varm op og lad det begynde at karamellisere. Tilsæt eddike. Når sukkeret er opløst tilsættes løg og pære. Læg låg på gryden og kog ved svag varme til pæren er mør. Tilsæt sesamolie og afkøl.

Tahinskum:
Tahin og 2 dl fond koges sammen, fløden tilsættes og smages til med salt, peber og citronsaft. Lige før servering blendes det med en stavblender, til der dannes et ensartet skum på overfladen.

Rosenpaprika-olie:
Pisk rosenpaprika med olie. Smag til med limesaft og salt.

Tips:

Skanken kan koges dagen i forvejen og stilles i køleskab. Tærterne kan bages om formiddagen eller dagen før I stedet for 1 tsk sumac kan der bruges citronskal, fx 3 stykker skåret med kartoffelskræller Hvis der er kikærter, tahinskum og rosenpaprika-olie tilovers, kan det opvarmes og blendes sammen til en hummus, som kan serveres med ristet brød Rosenpaprika-olien kan gemmes i køleskab i op til en uge Pærestykkerne kan serveres for sig. Tag stykkerne op, læg dem i en skål og si lagen over


karakterer:
Opskriften er vist 22665 gange,
og udskrevet 286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Benny Steen Larsen  -  0000-00-00 00:00:00
Der mangler i høj grad en vejledning i, hvordan retten skal serveres. Vi serverede tærtebundene og så fyldte folk selv de andre dele i efter behag. Det smagte VILDT godt! Kunne dog godt undvære paprika-olien.