Agerhøns i kål

Agerhøns i kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
3-4 agerhøns
150 g.fersk spæk
1 lillehvidkålshoved
½ l.vand
 salt
 
 Sauce:
 Indmad og hals
25 g.smør eller margarine
½ l.vand eller suppe
500 g.bayerske pølser
 
Opskrift:
Agerhønsene plukkes, rengøres og gennemhugges på langs. Derefter skæres spækket i skiver, stege 5 minutter i en meget hed gryde, og heri brunes agerhønsene på alle sider.

Kålen skæres i fire dele og koges, efter at stokken er fjernet, ¼ time i saltet vand, dette hældes fra, og kålen lægges derefter i gryden med agerhøns og spæk, og det kogende vand og salt tilsættes. Alt koges nu ved meget svag varme 2-2½ time.

Indmad samt hals af agerhønsene rengøres, brunes i fedtstof og koges derefter ½ time med ½ l. vand eller suppe, hvorefter skyen sies. Af denne laves nu en god flødesauce. Lidt kødekstrakt eller lignende kan tilsættes.

Skyen bringes i kog, mel og fløde udrøres til en jævning, der tilsættes den kogende sky sammen med tomatpure og det kolde smør. Lige før anretningen tilsættes citronsaft, ribsgele og flødeskum.

Agerhønsene anrettes på et fad, kålen lægges over, og de bayerske pølser som først er kogt i 3 min., garneres om retten. Saucen serveres til.

Pølserne kan udelades, og agerhøns og kål koges sammen ved svag varme i ildfast fad, hvori de serveres. På samme måde kan fasaner og urhøns tilberedes.


karakterer:
Opskriften er vist 15832 gange,
og udskrevet 144 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu