Haresteg

Haresteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
1 hare, ca 3 kg.
 salt
 peber
 olie eller spæk
 urter
½ l.vand
½ l.mælk eller fløde
 
Opskrift:
Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages. Kødet sammenbindes da atter med bommulds- eller sejlgarn. De øverste ryghvirvler omkring halsen hugges let med en økse fra den indvendige side Haren indgnides i salt og peber, pensles med olie eller barderes med spækskiver og indsættes i brasdepande, der ligeledes er smurt med olie eller andet fedtstof. Haren brunes, pensles atter, hvorefter de istandgjorte urter (f.eks. 1 løg og 2 gulerødder) lægges i bradepanden og herover hældes kogende vand. Haren steges 1 time og dryppes til stadighed. Den kogende mælk eller fløde tilsættes de sidste 10 minutter, inden haren udtages og forskæres.

Saucen kan tillaves som vildtsauce eller blot jævnes med kartoffelmel. Lidt citronsaft tilsættes og om nødvendigt salt.


karakterer:
Opskriften er vist 31000 gange,
og udskrevet 992 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Søren  -  2010-03-11 20:40:38
Det bør oplyses at ældre harer af hankøn kan være ramme/trannede i smagen, hvorfor de bør overnatte i køleskabet i mælk/kærnemælk.

  -  0000-00-00 00:00:00
temperatur og stegetid mgl.