vildsvineryg eller kølle3 kg. vildsvineryg eller kølle
marinade marinade
¾
l.
rødvin¾ l. rødvin
suppevisk suppevisk
200
g.
porre200 g. porre
1
bundt
persille1 bundt persille
lidt selleritop lidt selleritop
lidt enebær lidt enebær
75
g.
løg75 g. løg
5
peberkorn5 peberkorn
3
laurbærblade3 laurbærblade
25
g.
sukker25 g. sukker
salt salt
peber peber
250
g.
smør eller margarine250 g. smør eller margarine
1½
l.
kødsuppe1½ l. kødsuppe
Opskrift:
Kødet vaskes, befries for sener og hinder og deles som dyreryg eller kølle, bankes derefter godt og lægges 1 døgn i marinaden.
Efter at være optaget heraf, ridses stegen i sværen med en skarp kniv, indgnides i salt og peber og lægges i en varm bradepande, det brunede fedtstof hældes over ryg eller kølle, hvorefter den kogende suppe tilsættes.
Steges ca 3 timer og dryppes ofte med den kogende suppe.
Lidt af marinaden kan ligeledes benyttes til at dryppe stegen med.
Forskæres som dyrekød.
Saucen tillaves som vildtsauce.
Cumberlandsauce kan også anvendes til vildsvinesteg.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(12 stemmer)
Opskriften er vist 29185 gange, og udskrevet 781 gange.
Kommentarer
jabrla - 2011-04-19 16:46:45 Da vi faktisk kun spiser vilt, er jägere, vil jeg som BC lige göre opmärksom på at vildsvin blir flået og jeg forstår ikke hvad det er som skal deles og bankes?
BC - 2009-08-28 10:39:58 Vi spiser MEGET vildsvin og der er altså ikke svær på vildsvin, da den bliver flået pga. det stive hårlag den har.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider