reven kokosnød, tørret eller frisk 50 g. reven kokosnød, tørret eller frisk
1½
dl.
mælk 1½ dl. mælk
12
kyllingelår 12 kyllingelår
salt salt
peber peber
hvedemel hvedemel
stærk madraskarry stærk madraskarry
70
g.
smør 70 g. smør
1½
dl.
kokosmælk 1½ dl. kokosmælk
1½
dl.
hønsebouillon 1½ dl. hønsebouillon
2
faste mangoer 2 faste mangoer
Opskrift:
Kokosmælk:
Overhæld kokoskødet med kogende mælk og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si, beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres kokosmelet godt ud (vrid evt. klædet), kassér det og gem væden.
Kyllingelår:
Lav et snit rundt om "ankelen" på hvert kyllingelår. Skær igennem til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange flipstiverlignende sener ud - brug fingrene og pincet eller tang. Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i mel.
Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande.
Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon og kog saucen op under omrøring.
Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både.
Læg mangostykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over.
Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter.
Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.
Serveres med løse ris (gerne basmatiris) kokos- og bananchips.
Tips:
Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(13 stemmer)
Opskriften er vist 28962 gange, og udskrevet 1021 gange.
Kommentarer
Hans Norge - 2013-01-18 15:02:35 Synd der ikke er billede til denne ret, den ser spænnende ud og skal prøves :-)
Thit - 2011-10-01 09:20:39 Mums, det er blevet en af mine livretter!
Freja - 2008-10-02 14:15:35 Man skal vel bruge kokosmælken til kokos chipsene xD
Per - 0000-00-00 00:00:00 Kokosmælken vil jeg mene skal blandes i saucen, men det er jo muligt at købe kokosmælk på dåse så den øverste forklaring om hvordan man kan lave kokosmælk af kokosnød syntes jeg man kan springe over
yvonne - 0000-00-00 00:00:00 hvad jeg kan se laver man saucen af bouillon karry og smør så godt spørgsmål susan hvor kommer kokosmælken ind ???
Steffen - 0000-00-00 00:00:00 Når man overhælder kokoskødet med mælk laver saucen, som man hælder over lårene...
Susan - 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god, men hvor i opskriften kommer kokos ind ???
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider