Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Caribiske kyllingelår med karry og mango

Caribiske kyllingelår med karry og mango, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingelår (diverse)

Oprindelsesland : Caribien

CaribienIndsendt :




Ingredienser:
50 g.reven kokosnød, tørret eller frisk
 dl.mælk
 
 
12 kyllingelår
 salt
 peber
 hvedemel
 stærk madraskarry
70 g.smør
 dl.kokosmælk
 dl.hønsebouillon
2 faste mangoer
 
 


Tilbehør:
løse ris (gerne basmatiris) kokos- og bananchips
Opskrift:

Kokosmælk:
Overhæld kokoskødet med kogende mælk og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si, beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres kokosmelet godt ud (vrid evt. klædet), kassér det og gem væden.


Kyllingelår:
Lav et snit rundt om "ankelen" på hvert kyllingelår. Skær igennem til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange flipstiverlignende sener ud - brug fingrene og pincet eller tang. Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i mel.
Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande.

Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon og kog saucen op under omrøring.

Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både. Læg mangostykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over.

Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter.

Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.

Tips:

Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 27792 gange,
og udskrevet 996 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans Norge  -  2013-01-18 15:02:35
Synd der ikke er billede til denne ret, den ser spænnende ud og skal prøves :-)


Thit  -  2011-10-01 09:20:39
Mums, det er blevet en af mine livretter!


Freja  -  2008-10-02 14:15:35
Man skal vel bruge kokosmælken til kokos chipsene xD


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Kokosmælken vil jeg mene skal blandes i saucen, men det er jo muligt at købe kokosmælk på dåse så den øverste forklaring om hvordan man kan lave kokosmælk af kokosnød syntes jeg man kan springe over


yvonne  -  0000-00-00 00:00:00
hvad jeg kan se laver man saucen af bouillon karry og smør så godt spørgsmål susan hvor kommer kokosmælken ind ???


Steffen  -  0000-00-00 00:00:00
Når man overhælder kokoskødet med mælk laver saucen, som man hælder over lårene...


Susan  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god, men hvor i opskriften kommer kokos ind ???