Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baskisk kylling

Baskisk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :


Baskisk kylling, billede 4 Baskisk kylling, billede 1 Baskisk kylling, billede 2 Baskisk kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
   
12 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Del kyllingen i kvarte eller ottendedele og gnid stykkerne med salt og peber. Varm olien i en gryde og læg kyllingestykkerne i. Brun dem på begge sider, tages op.


Pil skalotteløgene. Skær peberfrugterne i strimler.

Kom skalotteløg, peberfrugter og hvidløg i den resterende olie, og svits det godt af.

Kom nu kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med hvidvin, tomaterne, oregano, salt og peber, og lad det hele simre ca. 45 minutter.

Serveres med løse ris til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 99217 gange,
og udskrevet 1620 gange.


Energi:
KJ total 14182 (3376 kcal)
KJ pr. Pers. 3545 (844 kcal)
Vægt ialt 4317 gram
Vægt pr. Pers. 1079 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 328 KJ (78 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2019-08-19 11:19:36
Lidt rigeligt tomat, måske nøjes med en ds. tomat og så lidt mere hvidvin