Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Glaseret kalkunbryst med nøddesauce

Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 4 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 1 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 2 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.kalkunbryst
1 tsk.salt
10 g.smør
35 g.hasselnøddeflager
2 dl.hvidvin
4 dl.hønsebouillon
 
4 spsk.abrikosmarmelade blandet med rasp
 
 Sauce:
 dl.fløde
 majsstivelse til jævning
 salt
 peber
 kulør
 
 Tilbehør:
6 små røde æbler
10 g.hasselnøddeflager
 kg.aspargeskartofler
 persille


Opskrift:

Gnid kalkunbrystet med salt og brun det på panden på alle sider. Læg det over på et fad.

Sauter hassenøddeflagerne i lidt smør og tilsæt vin og bouillon. Hæld det over kødet og stil fadet i ovn ved 160 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Fordel abrikosmarmeladen med rasp på kødet og forsæt stegningen i 10 minutter.

Sauce:
Hæld skyen i en gryde og jævn med majsstivelse og smag godt til.

Skær æblerne i 6 både og læg dem i et fad og drys nøddeflager over med salt og peber og lad det stege i 5-10 minutter.

Stegen skæres i tynde skiver og serveres med æbler og nykogte persilledryssede kartofler til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (28 stemmer)

Opskriften er vist 44095 gange,
og udskrevet 2163 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected] zero.com.us-ca  -  2007-05-28 13:07:08
Use the white wine to marinate the turkey. Put turkey on grill in pan, and use honey on top for crust. A guick fast heat then cover with foil, remove and baste the last 1/2 hour. add warter to bottom pan for juice for gravy. Use olive oil to baste nuts( butter too rich). A red wine likely less sweet for apples. Also I preffer potato flour for thickening, a little lighter ,then no need for cream.


Pia  -  2007-05-28 00:51:34
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...


Pia  -  2007-05-28 00:50:48
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...


Pia  -  2007-05-28 00:49:51
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...


  -  2007-04-24 12:49:05
mums filibaba


Per  -  2007-02-11 21:54:46
Hvor meget rasp er for meget? jeg brugte 2 spsk, det var nok for meget.


Per  -  2007-02-11 21:53:53
Kalkunbrystet bør stege længere en den angivne tid, eller ved højere temperatur.


KRE  -  0000-00-00 00:00:00
Aner ikke om jeg brugte en fejl vin eller mine æbler var for søde... men en alt for sød ret efter min smag, havde ellers glædet mig udfra jeres kommentarer


AK  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker ret. Dejligt med en lidt anderledes sovs.


AD  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan hvis ikke alle kan lide abrikosmarmelade servere sød mangochutney til


joan  -  0000-00-00 00:00:00
en rigtig god men lidt fed ret den må også kan laves uden fløde


susanne  -  0000-00-00 00:00:00
kan man ikke bruge noget andet end abrikosmarmelade


michael  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig lækker en dejlig menu især hvis man skal have gæster


  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtig godt, man skal bare ikke blande for meget rasp i marmeladen. Fløden er til sovsen. Rigtig god sovs!


x.1.terapeuten.y.2.c  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig velsmagende ret, som jeg flere gange har serveret med stor succes.