Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Tropisk gryde

Tropisk gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Tropisk gryde, billede 4 Tropisk gryde, billede 1 Tropisk gryde, billede 2 Tropisk gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
1 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 ds. Bambusskud. konserves. usaltet 1 dåse bambusskud indeholder ca. 280 g. drænet vægt.
2 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4.5 spsk. Karry, mild
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Brun kalkunkødet i olien og tag det op. Derefter "klares" løgene i halve ringe og tages ligeledes op, hvorpå karryen "brændes af".

Kød og løg hældes tilbage i gryden sammen med tomatpuré, ananasjuice, mangochutney, salt og halvdelen af peberfrugterne i tern og ananas i tern. Lad det stå og simre et godt stykke tid. Sovsen kan evt. jævnes.

10 minutter før servering tilsættes de sidste stykker ananas og peberfrugt og 2-3 minutter før tilsættes bambusskud.

Pyntes evt. med frisk peberfrugt. Serveres med ris.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 57071 gange,
og udskrevet 2081 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Koneko  -  2011-01-21 19:41:30
Min mor lavede retten sidst jeg var hjemme, smagte rigtig godt.. Dog lavede hun små ændringer undervejs, såsom: Ingen bambusskud og mindre karry.. Så ok opskrift, skal bare smages til hen af vejen hvis man spørger mig.. :3


Henriette  -  2008-09-19 09:04:08
Bruger heller ikke så meget karry, men ellers super lækker ret og vi laver den tit !!!


Solveig  -  2008-08-30 17:54:43
Den smager bare himmelsk, men selvfølgelig ikke med så meget karry. Hvis der mangler sauce han den spædes med mere ananassaft eller juice.


Hanne Møller  -  2008-05-05 00:13:15
4½ spsk karry. Skal der ikke kun stå ½ spsk eller 1-2 tsk.?


Birthe  -  2008-03-13 22:01:38
man skal ikke have så meget karry i det blev meget stærkt, måske ville det være en god ide og stege kalkunen sammen med karry


kristian  -  2008-02-11 19:30:47
smager godt, havde ikke nogle bambusskud, og så brugte jeg kun ca. halvt så meget karry i som der står.


Søren P B  -  2008-02-08 18:20:04
Ja, pas på karryen! Jeg brugte halvdelen og det var fint!


Per  -  2008-01-23 15:43:02
Der mangler lige som noget, der bliver ingen sauce. Jeg brugte en dåse ½ l. kokosmælk, skal tilsættes sammen med kød og løg.


  -  0000-00-00 00:00:00
Lad være med at bruge så meget karry.