Kalkunstroganoff

Kalkunstroganoff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red:

Kalkunstroganoff, billede 4 Kalkunstroganoff, billede 1 Kalkunstroganoff, billede 2 Kalkunstroganoff, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Paprika
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Hak løget og halver eller kvarte champignonerne.

Damp champignoner et par minutter i en tør gryde, tag dem op og stil til side.

Vend kalkunstrimlerne i hvedemel Smelt smørret og svits løget.
Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon og lad retten simre under låg 5 minutter.

Rør creme fraiche i og smag til med salt og peber.
Tilsæt til sidst champignonerne.

Server med kartoffelmos, pasta eller ris


karakterer:
Opskriften er vist 39286 gange,
og udskrevet 4247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8621 (2052 kcal)
KJ pr. Pers. 2155 (513 kcal)
Vægt ialt 1620 gram
Vægt pr. Pers. 405 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-11-30 10:51:26
Champignon indeholder så meget væde at de faktisk vil afgive så meget af sig at de damper

Svend A  -  2014-11-01 17:33:14
Hvordan damper man noget i en tør gryde ?

jette  -  0000-00-00 00:00:00
nogenlunde

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Kære Mikael - Mon ikke retten bliver ok med 5o g smør i stedet for 150 g bacon, men olie er også godt at stege i.

weber  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på den ikke bliver for tør

Mikael  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan spares meget på fedtet og retten smager stadig godt! Mængden af smør kan skæres betragteligt ned - evt. kan 150 g baccon i tern brunes og man kan bruge fedtet herfra til bruning af kødet. Creme fraiche 38% kan erstattes af fraiche 6%. Og nu er retten pludselig blevet fedtfattig og så smager den godt!