kalkunkølle, ca 1 1/2 kilo 1 kalkunkølle, ca 1 1/2 kilo
1
bundt
persille 1 bundt persille
2
dl.
vand 2 dl. vand
MARINADE: MARINADE:
2
tsk.
citronpeber 2 tsk. citronpeber
1
spsk.
olie 1 spsk. olie
1
spsk.
soyasauce 1 spsk. soyasauce
SAUCE: SAUCE:
1
lille
porre 1 lille porre
1
spsk.
olie 1 spsk. olie
skyen fra kalkunen skyen fra kalkunen
75
g.
hakkede valnøddekerner 75 g. hakkede valnøddekerner
1
dl.
hvidvin 1 dl. hvidvin
1
dl.
cultura 1 dl. cultura
2
tsk.
maizena 2 tsk. maizena
1/4
tsk.
salt 1/4 tsk. salt
Opskrift:
Overlåret fyldes med groft hakket persille og lukkes med kødnåle. Køllen lægges i et ovnfast fad.
Ingredienserne til marinaden piskes sammen og smøres på køllen.
Køllen brunes midt i ovnen 15 minutter ved 225 grader. Vandet hældes ved, og køllen steger færdig i ca. 90 minutter ved 160 grader.
Mens køllen hviler under et stykke folie, laves saucen: Porren skæres i tynde ringe, svitses i olie. Skyen kommes i sammen med valnødder og hvidvin. Snurrer i ca. 5 minutter. Cultura og maizena piskes sammen og røres i saucen. Saucen koges igennem og smages til med salt.
Kalkunkøllen skæres i skiver og serveres med valnøddesauce, pillekartofler og grøn salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5997 gange, og udskrevet 147 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider