Spinatfyldt kalkunbryst

Spinatfyldt kalkunbryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : HarboeFarm

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
4 fedhvidløg
800 g.kartofler
½ buketpersille
400 g.champignon
½ timiankviste
600 g.spinat, frossen
800 g.kalkunbryst
300 g.perleløg
 
Opskrift:
Pres væsken ud af spinaten og skær den i grove stykker. Hvidløgene hakkes og brunes i lidt olivenolie. Spinaten tilsættes og der smages til med salt og peber eventuelt med reven muskatnød.

Skær en lomme i kalkunbrystet og fyld med spinaten. Luk med tandstikker.

Kartoflerne skæres i tern på ½-1 cm, perleløgene pilles og champignon renses. Det hele blandes med timiangrene i et oliesmurt ildfast fad. Brystet anbringes oven på og retten krydres med salt og peber, inden det steges i ovnen i 45-60 minutter. Skyen koges ned til det halve og jævnes med maizenamel, og smages til med salt og peber. Skiver af brystet (1 cm) anrettes oven på grøntsagerne og drysses med hakket persille, og saucen hældes rundt om.

Tilbehør kan være mixed salat og et godt brød.


karakterer:
Opskriften er vist 12769 gange,
og udskrevet 390 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

FireWorks  -  2012-12-10 15:08:04
Temperaturen afhænger lidt af hvilken ovn og hvordan du varmer op. Råd: Forsøg dig frem med en 180-200 grader. Jeg ovnsteger/bager personligt ved 200 grader "alm."/ikke-varmluft. Kunsten er: at bruge et et stegetermometer. Dette skal vise 80 grader C før brystet tages ud! Tips: 1) Læg et stykke staniol over hvis butterdejen bliver for mørk. 2) Lad Brystet hvile 15 min inden der skæres i det (dvs. pak det ind i folie, når det kommer ud af ovnen, og lad det hvile kort).

Wsd  -  2011-07-04 15:55:48
Jeg flækkede brystet og smurte et tyndt lag fløde ost, og kom spinaten ovenpå. Så rullede jeg det og snorede det sammen. Smagte virkelig godt.

  -  2008-08-11 18:29:57
Eller endnu mere interessandt: Hvor mange grader skal oven være på?

  -  2007-08-29 21:49:47
hvor læge skal kalkunen være i ovnen/panden?