fersk spæk, olie, smør eller margarine150 g. fersk spæk, olie, smør eller margarine
½
l.
vand½ l. vand
½
l.
mælk½ l. mælk
løg gulerødder eller tomater løg gulerødder eller tomater
Opskrift:
Dyreryggen vaskes i flere hold vand og tørres.
Alle hinder flås af, helst på en gang og med forsigtighed, da man ellers let beskadiger kødet.
Dyreryggen indgnides i salt og peber og kan enten pensles med olie, beklædes med smør- eller margarinestykker, overhældes med brunet fedtstof eller barderes med tynde spækskiver, hvorefter den sættes i en meget varm ovn.
Når stegen er brun, tilsættes den kogende væske, og de rengjorte urter, og dyreryggen steges ved jævn varme ¾-1 time.
Skyen sies og jævnes og tillaves som vildtsauce.
Ved anretningen skæres filetterne løse, disse skæres på tværs i skrå, tynde skiver, samles og lægges igen på rygsøjlen.
Kan garneres med fuglereder med salat, små krustader med grønsager eller tarteletter med æblemos og ribsgele.
Man kan anvende ryggen af dansk rå- eller dådyr eller indført rensdyr.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.1
(21 stemmer)
Opskriften er vist 27632 gange, og udskrevet 870 gange.
Kommentarer
mik - 0000-00-00 00:00:00 uha den blev tør!! Den skal man ikke prøve igen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider