Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Currykalkun

Currykalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Currykalkun, billede 4 Currykalkun, billede 1 Currykalkun, billede 2 Currykalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Karry, madras
   
600 gram Kalkunbryst
   
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
125 gram Minimajs Minimajs kaldes også for fingermajs eller babymajs og sælges i pakninger med 125 gram og ca. 12 st. minimajs
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika, edelsuss
   
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, minimajs i på skrå 2-3 cm stykker, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve.

Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min.

Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min.

Server jasmin ris til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (47 stemmer)

Opskriften er vist 81228 gange,
og udskrevet 4183 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16812 (4002 kcal)
KJ pr. Pers. 4203 (1000 kcal)
Vægt ialt 3485 gram
Vægt pr. Pers. 871 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 482 KJ (114 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

september1960  -  2010-09-27 13:03:40
Anette- når man som du bruger en mere fedtfattig variant af creme fraice, skal creme fraicen røres op med et par skefulde mel, ellers vil sovsen skille som du oplevede

Anette  -  2010-01-17 19:57:30
Super nem ret, der bare smager fantastisk! Jeg brugt Cheasy Fraiche 9% men min sovs blev en anelse grynet. Skal den det eller har jeg gjort noget forkert? Smagte dog rigtig godt alligevel, da man ikke lagde mærke til det, når først det blev blandet med ris.

Daniel Vest  -  2009-10-26 07:47:04
Da jeg ikke kunne finde noget kalkun den dag jeg lavede den, brugte jeg kyllingebryst i stedet og hakkede det ud i tern. Det smagte også rigtig godt. En rigtig lækker frisk ret. Kan kun anbefales!

Jesper og Mette  -  2008-10-29 18:40:35
Lækker ret - lidt chili er også godt at putte i :)

kathrine  -  2008-02-20 15:21:58
En rigtig dejlig ret. Og helt klart skal det vare creme fraice

lotte  -  2007-11-22 15:59:04
kan man lave det i en alm gryde?

heidi  -  2007-07-23 17:57:10
skal paprikaen i sammen med karryen?

mina  -  2007-03-21 13:14:10
kan man brug kylling stedfor kalkun?

Per  -  2007-03-13 15:10:52
Ja du kan købe kalkunstrimler i DK, og hvis du ikke kan finde strimler, så kan du bruge schnitzler eller bryst, og selv skære strimler, det er nemmest med schnitzlerne.

Chr  -  2007-03-13 12:09:30
Kan man købe kalkun strimler i DK

Leif  -  2007-03-13 08:53:31
Smager dejligt med lidt mere karry

Per  -  2007-03-05 21:26:48
Brugte 3-4 tsk. karry og 1 tsk. paprika

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækkert... jeg kan anbefale at smage retten til med sukker..

mig  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig lækker ret.

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER!!! Fløde istedet for creme fraice er også godt.

Brian  -  0000-00-00 00:00:00
MSager rigtig godt, og er kanon til folk med diabetes.

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker opskrift. Vi brugte bare de grøntsager, vi lige havde. SUPER!