Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Walesboller - Ægte med smørdej

Walesboller - Ægte med smørdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
  Smørdej
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vandbakkelsedej:
65 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
65 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smørdej:
Melet sigtes og æltes hurtigt med det kolde vand og eddiken. Dejen æltes til den er smidig og let, hvorefter den stilles til hvile ca. 15 minutter på et køligt sted.

Derefter udrulles dejen i en firkant. Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på 2/3 del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør, lægges først. Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted.

Denne udrulning gentages nu 2-3 gange. Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet. Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter.

Man udruller nu så stort et stykke, man skal anvende, og dejen skal henligge ca. 15 minutter før udstikningen, da den ellers efter udstikningen vil trække sig sammen og formen på det udstukne vil da ødelægges.

Dejen må være iskold, når den lægges på pladen. Ovnen der benyttes, må være meget varm, dog mest undervarme.


Vandbakkelsedej:
Smørret smeltes, afbages med det sigtede mel, hvorefter det kogende vand tilsættes. Når afbagningen slipper skeen, fjernes gryden fra varmen, salt og æggene røres i et ad gangen (hvide og blomme sammenpiskes, inden de hældes i den varme dej, man risikerer da ikke at hviden løber sammen). Når dejen er rørt godt i ca. 20 minutter efter at det sidste æg er tilsat er dejen klar


Smørdejen udrulles og udskæres i kvadrater på ca 8 cm., hvorefter vandbakkelsesdejen udsprøjtes som en top på midten af hvert stykke dej. Smørdejens fire hjørner bøjes ind mod midten og bollerne bestrøs derefter med sukker samt evt. hakkede mandler. Walesbollerne sættes på plade, bages ved god varme til de er lysebrune, og pyntes med glasur. Ganske små walesboller kan serveres til suppe, men da udelades sukker og mandler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 45738 gange,
og udskrevet 742 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9610 (2288 kcal)
KJ pr. Portion 9610 (2288 kcal)
Vægt ialt 762 gram
Vægt pr. Portion 762 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1260 KJ (300 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 23.0 gram
Kulhydrat 19.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Eli  -  2010-02-04 10:54:10
Kommer wales bollen fra wales??? vil meget godt vide det

  -  0000-00-00 00:00:00
det blir fine og lækre boller