Kærnemælksfranskbrød (varm hævning)

Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Flormel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 4 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 1 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 2 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
10 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
20 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes, vandet røres heri det må nu max være 37 grader C. Gæren opløses i væsken og salt og sukker tilsættes.

Mel og kold kærnemælk Røres i til en blød dej, hold gerne lidt mel tilbage. Dejen stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.

Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form ca. 3 l. hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader C al. ovn ca. 35 minutter midt i ovnen.

Efter bagning tages brødet ud og afkøles på rist.


karakterer:
Opskriften er vist 37814 gange,
og udskrevet 1026 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9657 (2299 kcal)
KJ pr. Brød 9657 (2299 kcal)
Vægt ialt 905 gram
Vægt pr. Brød 905 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1067 KJ (254 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 45.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu