Kærnemælksfranskbrød (varm hævning)

Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Flormel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 4 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 1 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 2 Kærnemælksfranskbrød (varm hævning), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.smør
1 dl.vand
25 g.gær
10 g.salt
20 g.sukker
 
500 g.hvedemel
2 dl.kærnemælk
 
 
Opskrift:
Smørret smeltes, vandet røres heri det må nu max være 37 grader C. Gæren opløses i væsken og salt og sukker tilsættes.

Mel og kold kærnemælk Røres i til en blød dej, hold gerne lidt mel tilbage. Dejen stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.

Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form ca. 3 l. hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader C al. ovn ca. 35 minutter midt i ovnen.

Efter bagning tages brødet ud og afkøles på rist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 33240 gange,
og udskrevet 960 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu