Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Franskbrød med kærnemælk (varm hævning)

Franskbrød med kærnemælk (varm hævning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Flormel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
10 g.salt
20 g.sukker
1 dl.mælk
1 dl.vand
¾ dl.kærnemælk
25 g.gær
 
Opskrift:
Melet sigtes med salt og sukker. Mælk og vand opvarmes til 28-30 grader, gæren udrøres i lidt af denne. Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning. Kærnemælken tilsættes kold. Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.

Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 31296 gange,
og udskrevet 940 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lis  -  2008-01-14 16:48:44
Et godt brød, selv om der ikke er tilsat fedtstof - synes dog det skal efterhæve lidt længere tid - ca. 30 min

Helle  -  2007-09-18 21:43:21
Rigtig godt brød

lizzi  -  0000-00-00 00:00:00
hvor længe skal den bages

  -  0000-00-00 00:00:00
total top nice på den fede måde eller ikk på den fede fede måde ;O)

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Pas meget på at mælken ikke er for varm, så ødelægges gæren ...