Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sole Bonne Femme

Sole Bonne Femme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sole Bonne Femme, billede 4 Sole Bonne Femme, billede 1 Sole Bonne Femme, billede 2 Sole Bonne Femme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.søtungefiletter
 salt
 peber
 
1 skallotteløg, hakket
250 g.champignon
 dl.fiskefond
 dl.hvidvin (en tør type)
1 laurbærblad
 
 Hollandaissovs:
0.25 dl.hvidvin
1 dl.vand
8 past. æggeblommer
800 g.smør
 Salt
 hvid peber
 saften af ½ citron
 
 Fiskesovs:
3 dlfiskefond fra fadet
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
 
 Pynt:
2 spsk.hakket persille
Opskrift:
Rens champignonerne og skær dem i skiver, hak skalotteløgene fint. Læg løg og champignon i bunden af en smurt ovnfast fad.

Drys søtungefiletterne med salt og peber. Foldes og lægges oven på løg og champignon.

Hæld fond, vin, laurbærblad, persille og timian over.

Dæk fadet og sæt det i en opvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 - 20 minutter eller indtil fisken er mør.


Hollandaissovs:
Æggeblommer, hvidvin og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.
Smelt smørret og lad det køle af.
Tilsæt det smeltede afkølede smør,(uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt fond fra den ret der laves til.

Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.


Fiskesovs:
Kog væsken ind (ca 3 dl). lav en smørbolle af melet og smørret og jævn væsken med den. Kog sovsen op og giv den et par minutter, mens der røres i den.

Læg fisk og svampeblandingen over på en ovnfast fad eller tallerken.

Bland fiskesauce, hollandaise og persille og hæld over fisken, sørg for at fisken er helt dækket. Sæt fadet under grillen indtil overfladen er gylden.

Tips:

Der kan bruges anden fladfisk end søtunge.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 39597 gange,
og udskrevet 551 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2008-11-09 18:40:31
De små fisk er fleurons (bagte butterdejsstykker)