Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rullepølse

Rullepølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
PålægRet : Pålæg - Rullepølse

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rullepølse, billede 4 Rullepølse, billede 1 Rullepølse, billede 2 Rullepølse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5001 gram Svinebryst. slag. rullesteg
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
allehånde, stødt
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Saltlage:
30 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kogning:
laurbærblade
Peberkorn, sorte
Timian, tørret
Stjerneanis, hele
4 Nelliker, hele
   
Opskrift:
Svineslag bredes ud på bordet med indersiden opad og drys med salt, peber og allehånde. Så kommes 8 blade husblas i, og det rulles stramt og snøres op med snor. Afstand mellem omgangene ca. 1 cm. Pølsen lægges i saltlage i 24 timer.

Så sættes det over i koldt vand sammen med laurbær, hel peber, timian, stjerneanis, lidt salt og 4 nelliker. Koges i ca. 90 min., kommes derefter i presseform og stilles i køleskab i minimum fire timer.

Saltlage:
Koges op og køles ned, inden pølsen lægges i.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (31 stemmer)

Opskriften er vist 141664 gange,
og udskrevet 2805 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 48856 (11632 kcal)
KJ pr. stk. 48856 (11632 kcal)
Vægt ialt 9214 gram
Vægt pr. stk. 9214 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 530 KJ (126 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Søren  -  2019-02-07 21:11:45
rullepølsen må helst ikke koge , vandet skal være 85 - max 95 grader , og 2,5 - 3 timer derefter skal det køle helt ned før der kan skæres , køl gerne 10-12 timer

Merete Jacobsen  -  2017-12-04 20:12:10
Kan man koge rullepølsen i en vaccumpose

Poul Ulv  -  2017-02-21 14:05:42
Hvad gør jeg for at undgå at pølsen åbner sig når den bliver skåret?

Ole Taps  -  2016-10-22 19:50:38
Rullepølsen blev alt for salt.

jan hp  -  2014-12-08 10:31:29
Ifølge teksten skæres svineslaget ud til en kvadrat, men billedet viser et svineslag skåret ud som et rektangel.

skøtt  -  2012-01-18 10:12:21
dejlig rullepølse. bruger færre krydderier normalt. ikke dårlig, men smag og behag. blend løgene og komme i peberpastaen til rullepølsen... så er den nemmere at håndtere og det bliver nemmere inde i rullepølsen og koger ikke ud. Koge er måske også et stærkt ord... i vores omegn hedder det putre;-) god fornøjelse

Bondekonen  -  2009-12-04 11:55:13
Det giver et ekstra pift med farin i stedet for sukker, og brug kun 400 g salt, lad det stå 2 døgn i lagen.Tilsæt flere friske krydderurter med i kogning af saltlagen.Kog lagen nogle min.

smiley  -  2009-06-10 02:25:08
tusind tak for den gode opskrift,men jeg syntes at der skal skrives kvantum det er svært at beregne når man aldrig har prøvet at lave rullepølse før.

  -  2007-07-08 17:41:34
mums...