| |
|
Kærnemælkssuppe 03
Kærnemælkssuppe 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
2 | l. | kærnemælk2 l. kærnemælk | 80-90 | g. | hvedemel80-90 g. hvedemel | 100 | g. | krystalmelis100 g. krystalmelis | | | rosiner, svesker eller syltede blommer rosiner, svesker eller syltede blommer | | | |
| |
Mel og kærnemælk udrøres i gryden, og under omrøring bringes jævningen i kog og koges i 2-3 minutter, hvorefter sukkeret tilsættes.
De vaskede rosiner eller udblødte, afstenede svesker kan koges i suppen, men det anbefales at koge dem særskilt, særligt for sveskernes vedkommende.
Om ønskes kan man liere suppen med 1-2 æg, der sammenpisket med lidt sukker eller ved anretningen tilsættes 1 dl. pisket fløde.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4
(19 stemmer)
Opskriften er vist 37322 gange, og udskrevet 787 gange.
| |
|
|
Kommentarer
- 2017-02-25 17:19:55 Hvilken kærnemælk bruges der? kærnemælk er jo ikke som det var engang.
Lotte - 2010-10-30 13:34:39 Mener jeg i min barndom fik rugbrød i tern med smør i suppen. Mor kaldte det kærnemælks suppe.
alanya - 0000-00-00 00:00:00 ja absolut skal man bruge maizenamel og ikke hvedemel !!!!
ADJL - 0000-00-00 00:00:00 maizenamel i stedet for hvedemel er bedre
|
|