Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kærnemælkssuppe

Kærnemælkssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Mælkesupper

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Kærnemælkssuppe, billede 4 Kærnemælkssuppe, billede 1 Kærnemælkssuppe, billede 2 Kærnemælkssuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør maizena ud i en tykbundet gryde med lidt af kærnemælken.

Tilsæt resten af kærnemælken og citronskræl i tynde strimler. Bring suppen i kog ved svag varme og konstant piskning. Kog suppen 2 min.


Pisk æg og sukker sammen i en skål. Rør lidt af den varme suppe i. Hæld det derefter tilbage i gryden, nu må det ikke koge.

Tips:

Serveres evt. med rosiner og/eller hakkede mandler. Evt. flødeskum


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (49 stemmer)

Opskriften er vist 116497 gange,
og udskrevet 1537 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 2926 (696 kcal)
KJ pr. Pers. 731 (174 kcal)
Vægt ialt 1138 gram
Vægt pr. Pers. 284 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 257 KJ (61 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte Rasmussen  -  2020-09-21 22:07:33
Kan kærnemælkssuppe opvarmes? Altså den med budding?

Elo Hansen.  -  2020-05-27 17:00:44
Min mor lave den, 1/2 budding pulver til 1 l. kærnemælk. Kogt op med sukker og rosiner, til tilpas sødme.

Janus  -  2020-02-21 17:21:41
For sur og smager for meget af citron og for sur, så 1 skefuld sukker mere og nøjes med skal fra kvart citron så tror jeg den er der.

lise Matthiasen  -  2019-01-23 12:17:10
Er det hele ægget?

maya  -  2016-03-27 23:18:28
Super lige med rosiner i de sidste par min.. Og citron saft i så næsten som min farmor lavede den :)

Sigrid og Isabella  -  2016-02-08 18:58:20
I spørger om for meget.Vi er søde ved jer, så hver i tilfredse.

Birgitte  -  2008-09-19 17:01:23
har prøvet at erstatte maizena med buddingpulver og udeladt ægget. Det smager rigtig godt...