Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Fastelavns strutter

Fastelavns strutter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavns strutter, billede 4 Fastelavns strutter, billede 1 Fastelavns strutter, billede 2 Fastelavns strutter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 gram Gær
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Opskrift:

Gæren smuldres. Mælken varmes til 35 grader C og gæren udrøres heri. Smørret smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået den dobbelte størrelse.

Dejen slås ned, æltes let igennem, trilles ud til en stang, som deles i passende stykker, der formes til boller. I hver bolle klippes et ret dybt kryds. De fremkomne snipper foldes ud til siden og strutterne vendes og stilles på en smurt bageplade. De efterhæves 15-20 minutter.

Strutterne pensles med sammenpisket æg og bages derefter ved 225 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (6 stemmer)

Opskriften er vist 21799 gange,
og udskrevet 358 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2011-02-23 18:03:32
Vi fik 16 stk. ud af denne opskrift, men de skulle nu kun have ca. 12 minutter i alm. ovn.


Vin  -  2007-02-07 10:51:48
De hæver meget nemt sammen til en alm. bolle. Er dog god til børn men kræver lidt glasur på. Kan laves mælkefri - brug istedet for smør Nutana og Risdrik istedet for mælk.