Hjemmelavet filodej

Hjemmelavet filodej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
12.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

6.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gem noget af melet til bordet hvor du skal rulle dejen ud.

Bland de resterende ingredienser sammen - olie og melet først. Ælt godt og lav en bolle af dejen. Lad dejen hvile ca en time, et køligt sted.

Rul dejen ud på et bord med resten af melet Så tynd som du ønsker den.





karakterer:
Opskriften er vist 181102 gange,
og udskrevet 2848 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (99 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13684 (3258 kcal)
KJ pr. Portion 13684 (3258 kcal)
Vægt ialt 1475 gram
Vægt pr. Portion 1475 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 927 KJ (220 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 38.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-20 07:39:23
har du opskrift på en glutenfri filudej?

  -   2020-06-15 10:04:48
Herligt, om du er doven, køb færdige brød, med forskelligt fyld,i en asiatisk butik. Men opskriften her er let at håndtere, gerne et glas vin medens dejen hæver :-? Mvh Max

  -   2013-09-20 13:26:13
Man kunne vel bruge en pastamaskine til at rulle dejen ud med? Når man kommer helt op på trin 7 på rullen, bliver dejen virkelig tynd. Har endnu ikke prøvet, men laver ofte pasta selv.

  -   2013-04-15 18:14:49
Hvor meger dej bliver det til? Hvad svarer det til? En pakke?

  -   2013-04-13 14:08:08
Filodej er en fedtfattig slags butterdej den skal bruges i en opskrift feks indbagt mørbrad derfor kan man ikke sætte bagetid på den, og nej den smager ikke af ligeså meget som buttefdej

  -   2012-09-15 12:42:17
Det kunne være rart hvis man også kunne se på hvilken temp. de skal bages og hvor længe!

  -   2012-06-26 15:46:59
hvad skal man efter at men har rullet tyndt ud?

  -   2011-01-25 14:58:49
Hvor mange gram bliver der?

  -   2010-07-25 00:50:35
Køb filodejen i supermarkedet i stedet for selv at lave den! Jeg lavede forårsruller med filodej i går, men må indrømme at det ikke var nogen succes. Filodejen bliver sprød, men smager slet ikke af noget. Måske egner den sig bedre til andre ting...

  -   2010-02-16 21:44:38
Kan man så, hvis man laver forårsrtuller af dejen. Fryse dem ned uden de er tilberedte og så tage dem op når man skal bruge dem?

  -   2009-12-31 17:41:37
Filodejen kan bruges til mange ting bl.a. til samosa, forårsrulle eller Baklava

  -   2009-10-17 12:24:35
Kan filodej bruges til at lave forårsruller af?

  -   2009-08-27 05:33:07
nej du skal bare arbejde rigtigt med det, der skal nemme finger til en rolig h¨ånd

  -   2008-10-12 17:02:32
Den bliver jo utrolig tynd. Den er slet ikke til at rulle ud. Har prøvet flere forskellige opskrifter, men resultatet er det samme. Man bliver nødt til at putte næsten dobbelt så meget mel i, før den er til at arbejde med. Kan det passe at det er meningen?

  -   2007-05-16 13:41:35
Ja, filodej kan godt fryses - når du har rullet den tyndt ud, skal du blot lægge et stykke bagepapir/mellemlægspapir ovenpå den og dernæst rulle den sammen til en pølse, der så kan fryses

  -   2007-02-15 11:41:41
Kan man fryse filodejen når den er rullet tyndt ud ??

  -   2005-01-01 01:01:01
Filodej bruges istedet for butterdej. Fx til indbagte grønsager, kylling eller fisk. Smager skønt og mætter ikke nær så meget som butterdej.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad bruges filodej til