Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svinefilet stegt som vildt

Svinefilet stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svinefilet stegt som vildt, billede 4 Svinefilet stegt som vildt, billede 1 Svinefilet stegt som vildt, billede 2 Svinefilet stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinefilet. helt afpudset. rå
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
7 knuste Enebær, hele
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  sovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør
lidt Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Roquefort. 50+
   
Opskrift:
Skær kødet i ½-1 cm. tykke skiver ca ¾ igennem fileten. Læg ¼-½ skiver røget bacon imellem hver skive. Krydr. Kødstykket med knuste enebær, salt og peber. Læg det i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Brun stegen ved 225 grader i 15-20 minutter.

Lav imens en opbagning af smør, som smeltes og røres sammen med melet. Spæd med mælken og tilsæt salt, peber og kulør.

Dæmp varmen til 190-200 grader og hæld ½ litter vand i fadet. Hæld sovsen over stegen. Steg i ¾-1 time. Hæld skyen fra fadet over i gryden. Bring den i kog med fløden. Smag til med gele og lidt roquefort.

Serveres med kogte aspargeskartofler og glaserede løg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 41472 gange,
og udskrevet 817 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13389 (3187 kcal)
KJ pr. Pers. 2231 (531 kcal)
Vægt ialt 2850 gram
Vægt pr. Pers. 475 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 13.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thule brandmændene  -  0000-00-00 00:00:00
Amatør kokken var Bjarne. Retten kan bestemt anbefales. Polarrævene spiste med velbehag resterne.