Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brun opbagt sovs

Brun opbagt sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Brun opbagt sovs, billede 4 Brun opbagt sovs, billede 1 Brun opbagt sovs, billede 2 Brun opbagt sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
lidt Løg, finthakket 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 12 gram 1 dl. 60 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kogevand
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
Opskrift:
Løget svitses i det smeltede smør, melet røres i, og væsken tilsættes under piskning. Smages til og koges igennem ca. fem minutter.

Tilsæt kulør og smag saucen til med salt og peber.

Tips:

Væsken kan være kogevand fra kartofler eller grønsager eller vand fra hanen, i så fald tilsættes saucen en bouillonterning eller to.

Kogevand fra kød, suppe/bouillon behøver ingen terning.

Mælk kan udgøre ca. halvdelen af væsken.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (89 stemmer)

Opskriften er vist 190853 gange,
og udskrevet 1971 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 568 (135 kcal)
KJ pr. Pers. 142 (33 kcal)
Vægt ialt 28 gram
Vægt pr. Pers. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2031 KJ (483 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 30.1 gram
Kulhydrat 48.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Peter  -  2016-10-16 23:46:02
Vedr. Næringsindhold: Hvordan kan der være 30 gram fedt pr. 100 gram sovs, når hele molevitten kun tilsættes 10 gram smør?

John Doe  -  2013-12-13 19:02:18
løg??