Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fastelavnsboller med glasur

Antal:
Stk. 12 Stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Indsendt :


Fastelavnsboller med glasur, billede 4 Fastelavnsboller med glasur, billede 1 Fastelavnsboller med glasur, billede 2 Fastelavnsboller med glasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
   
  Fyld
300 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun. Gæren opløses i lidt af den lune fløde. Al væsken blandes med salt, sukker og mel. Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse. Skær den i firkanter på 10*10 cm, og læg lidt marcipan på hvert dejstykke. Luk firkanterne sammen og form den til boller. Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æg og lad dem efterhæve på pladen.

Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader C. alm. ovn.

De afkølede boller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (60 stemmer)

Opskriften er vist 115133 gange,
og udskrevet 3437 gange.


Energi:
KJ total 20728 (4935 kcal)
KJ pr. Stk. 1727 (411 kcal)
Vægt ialt 1249 gram
Vægt pr. Stk. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1659 KJ (395 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 21.6 gram
Kulhydrat 44.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Fastelavnsboller med glasur

Gomes  -  2014-03-15 18:37:23
Rigtig øvturs Boller, marcipan-helvede. Dem skal jeg satme ikke have igen. - Men de er gode til heste

  -  2010-02-14 23:17:32
Den første var okay, den næste fik man kvalme af.. Alt for salte! Måske har det noget at gøre med at vi brugte bagepulver i stedet for gær? - og vi puttede ikke marzipan i, men en vanillecreme fra en anden opskrift herinde... Men alt i alt ikke en særlig god smags oplevelse, ligger som en sten i maven

christina  -  2010-02-13 13:18:23
de er rigtig gode.og de er gode til heste.