Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun.
Gæren opløses i lidt af den lune fløde.
Al væsken blandes med salt, sukker og mel.
Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.
Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse.
Skær den i firkanter på 10*10 cm, og læg lidt marcipan på hvert dejstykke.
Luk firkanterne sammen og form den til boller.
Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æg og lad dem efterhæve på pladen.
Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader C. alm. ovn.
De afkølede boller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.
Opskriften er vist 123668 gange, og udskrevet 3536 gange.
Energi:
KJ total 20728 (4935 kcal)
KJ pr. stk. 1727 (411 kcal)
Vægt ialt 1249 gram
Vægt pr. stk. 104 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1659 KJ (395 kcal) Protein 7.4 gram Fedt 21.6 gram Kulhydrat 44.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Gomes - 2014-03-15 18:37:23 Rigtig øvturs Boller, marcipan-helvede. Dem skal jeg satme ikke have igen. - Men de er gode til heste
- 2010-02-14 23:17:32 Den første var okay, den næste fik man kvalme af.. Alt for salte! Måske har det noget at gøre med at vi brugte bagepulver i stedet for gær? - og vi puttede ikke marzipan i, men en vanillecreme fra en anden opskrift herinde... Men alt i alt ikke en særlig god smags oplevelse, ligger som en sten i maven
christina - 2010-02-13 13:18:23 de er rigtig gode.og de er gode til heste.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider