Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Spegesild (saltning af sild)

Spegesild (saltning af sild), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
4 kg.friske hele sild
1 kg.groft salt
50 g.sukker
 
Opskrift:
Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten.
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild.

Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige nedsaltning. Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!!

Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt. Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning, dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op. Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes.


Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden.

Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!! Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb.

Bemærk:
Hvis saltet ikke danner lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med kogt, kold saltlage. 300 g. salt pr. ltr. vand


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 65825 gange,
og udskrevet 879 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu