Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Spegesild (saltning af sild)

Spegesild (saltning af sild), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter

Hovedingrediens : SildeFisk

SildOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :





Ingredienser:
4 kg.sild.
1 kg.groft salt.
50 g.sukker.
 


Opskrift:

Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten.
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild.

Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige nedsaltning. Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!!

Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt. Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning, dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op. Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes.


Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden.

Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!! Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb.

Bemærk:
Hvis saltet ikke danner lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med kogt, kold saltlage. 300 g. salt pr. ltr. vand



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 45088 gange,
og udskrevet 789 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu