Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten.
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild.
Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige nedsaltning.
Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!!
Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt.
Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning, dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op. Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes.
Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden.
Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!!
Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb.
Bemærk:
Hvis saltet ikke danner lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med kogt, kold saltlage.
300 g. salt pr. ltr. vand
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(11 stemmer)
Opskriften er vist 52882 gange, og udskrevet 820 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider