Ungarsk gulash stuvning

Ungarsk gulash stuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :


Ungarsk gulash stuvning, billede 4 Ungarsk gulash stuvning, billede 1 Ungarsk gulash stuvning, billede 2 Ungarsk gulash stuvning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød i tern Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Paprika
   
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 stk. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 lille ds. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Brun kødet i smørret. Drys mel og paprika over og rør rundt. Tilsæt vand, tomatpure og bouillon terning salt og peber og bring retten i kog.

Lad den småkoge i ½-1 time under låg, alt efter hvor mørt kødet ønskes.

Vask, skræl og skær grønsagerne i små terninger. Tilsæt grønsagsterningerne og lad det koge yderligere 30-40 minutter til kartoflerne begynder at koge lidt ud og jævner saucen.

Smag til med salt og peber.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (65 stemmer)

Opskriften er vist 64947 gange,
og udskrevet 2058 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7817 (1861 kcal)
KJ pr. Pers. 1954 (465 kcal)
Vægt ialt 2492 gram
Vægt pr. Pers. 623 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 313 KJ (74 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter  -  2020-10-02 07:02:54
Hejsa Kan jeg bruge en striploin til at lave min gulash ?

Morten nefer  -  2017-02-02 18:42:07
Brug rigtige tomater og lav en krydersovs ingen buliontern så ville de bedre kunne genkende retten i ungarn

W.H.  -  2008-12-07 22:46:27
Der mangler kommen

Catstail9nhnetzero  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis det var mig ville jeg brune kødet først leg grønsagernei derefter med lidt vand og lade det hele sludre på svagt blus til kødet er mørt,så krydre det. gulleødder og kartofler gør kød mørt hutigt.