frikadeller til julefrokost - julebuffet
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Højtid: Jul Tilberedningstid : 40 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør kødet sejt med salt, 2-3 min.
Riv løget fint. Tilsæt alle øvrige ingredienser, og rør til farsen har en ensartet konsistens. Hold evt. en del af mælken tilbage. Lad farsen hvile i køleskab mindst en halv time. Tilsæt lidt mere mælk, hvis farsen er for fast. Steg frikadellerne på panden i det varme fedtstof, ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Tips: Tilsæt lidt mindre mælk, hvis farsen laves af frosset kød, af kød med højere fedtindhold eller kalkunkød. Melet kan eventuelt erstattes af 1 1/2 dl havregryn. Når farsen røres sej med salt, før de øvrige ingredienser tilsættes, bliver den bedre til at binde mælken. På den måde opnår man en bedre konsistens af farsen og de færdige frikadeller. Hvis man laver en stor portion frikadeller, kan de steges færdig i ovnen. Efter bruning skal de have ca. 10 min. ved 200 grader C. |
|
Opskriften er vist 1345690 gange,
og udskrevet 27549 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (488 stemmer) |
|
Kommentarer Mr. Culinary - 2022-10-18 20:49:50 @Smeden, lidt noget vrøvl, de rigtig gamle kogebøger, er det ren Svinekød som bliver brugt ;) Men jeg er enig med at de skal steges i Smør :) Tut - 2018-08-14 14:13:07 Prøv at rive en halv kartoffel i farsen, og tryk salatost i tern, til når der kommer gæster, ellers følg den gode opskrift , men brug rasp eller gryn, smager så skønt og der bliver flere deller, riv kartoflen med den lille side af rivejernet. ghj - 2017-07-23 20:15:49 for meget løg :/ Smeden - 2016-05-04 22:20:02 Hej, Det er altså ikke korrekt at bruge Hakket svinekød i frikadeller, der bruger man Kalv og Flæsk - og det køber man hos sin lokale slagter, hvis man ønsker at lave de "ægte" frikadeller, som vores Mormor nu engang lavede dem. De bør så steges i smør hvis man er feinschmecker :) Velbekommen Anders i Norge - 2015-12-19 17:07:21 Jeg venter spændt på resultatet !Har læst alle komentarene og mikset lidt hist og pist. Nu står farsen i køleskabet.......God lørdag! John.John - 2015-11-26 17:01:45 Det var da noget protein fattigt kød du har fået fat i dig der hvis der virkelig kun er 11.8 gram i 100 gram hakket kød. Trylle-Christian - 2015-10-13 11:41:17 Fik besøg fra Kina og ville server traditionel dans mad. Retten blev så frikadeller efter denne opskrift. Super gode og svampet frikadeller. 5 * helt fra Kina. Og som dansker giver jwg selv 3, 5 * Linette - 2015-03-07 21:24:39 Rigtig god opskrift. Brugte danskvand, havregryn, kun lidt mel og aromat. Det er de bedste frikadeller, jeg har nogensinde har lavet. Lisbeth - 2015-01-12 17:39:26 Smager himmelsk!! Vil dog anbefale at man bruger 79 gram hvedemel istedet! 80 gram hvedemel bruger man hvis man vil lave til 20 personer! Michael 25 - 2014-12-27 15:03:22 Nej nej det er jo helt forkert. Dellerne skal laves med havregryn, lidt nelliker, samt lidt aromat. Og en brandvarm pande. Så får i de bedste, istedt for sådan en gang smags forladt kødbolle. Prøv det :D... Emilie - 2013-12-18 17:47:03 rigtig god og nem opskrift! lavede dobbelt portion så der også var til fryseren :) det er ikke sidste gang de bliver lavet, de var ret gode! Maria og Daff - 2013-02-09 20:01:12 Skide god opskrift, de smager virkelig godt! det er de bedste frikadeller vi længe har smagt! :-) kan klart anbefales. lars7 - 2013-01-15 15:04:52 man skal ikke experimentere med frikardeller, de er som de skal være, ellers hedder de noget andet . Katie - 2012-10-22 22:18:20 De er virkelig gode! anonym - 2012-05-18 17:14:58 Prøv at knuse peanuts og tilsæt sammen med alle de andre ingredienser.... Mums anonym - 2012-04-30 15:30:38 Proev at bruge roedvin og danskvand istedet for maelk. det goer dem mere luftige, 2 dele roedvin og 1 del danskvand. Joern Erik - 2012-04-11 17:03:47 Lad være med at komme aromat i frikadellerne da det indeholder mononatriumglutamat (E621) og kan være dårligt for stofskiftet. - - 2012-01-29 21:53:58 Der bliver ca. 14 deller, det var i hvert fald hvad jeg fik det til, i en fin mellem størrelse. Mette - 2012-01-08 18:13:33 Hvor mange frikadeller er der per person? Palle - 2011-09-21 02:18:15 Prøv med rosiner og lakridsrod i farsen, det passer helt perfekt selv om man ikke skulle tro det. anonym - 2011-04-13 14:22:07 bedste frikadeller EVER !!! Dan - 2011-04-08 22:06:19 I stedet for mel kan man opløse en alm. bolle i lunket vand i 10 min og derefter tage den op og mase vandet ud af den og blande den med i farsen. Det gir en god sprød frikadelle ,også de krydderier man kan li fesk salt , peber ,oregano og lidt chili. anonym - 2011-03-31 16:37:14 Hvorfor "Groft salt"? Jeg har aldrig fattet, at dét skulle være bedre end fint! - Fint salt opløses jo hurtigerer, og afgiver derfor hurtigere sin smag. Dermed forhindres oversaltning. Mvh. John P.S.: Når jeg, af og til, ønsker den "grove fornemmelse" f.eks. på en kartoffelmad, hvor mange ønsker "groft salt" benytter jeg, i stedet, flagesalt. Det være sig "Læsø sydesalt", eller "Maldon Sea Salt". Groft salt, som er hårdt og skarpt, og afgiver sin "salthed" alt for sent, har efter min mening, intet at gøre, under fremstilling af varm mad! Amanda - 2011-02-21 23:33:33 Virkelig lækre deller. Min familie og jeg elskede dem. Men istedet for at rive løget fint, så skær dem istedet i små stykker. så man rigtig kan smage det, så for de nemlig den helt rigtige smag. og som Thomas skriver, så er det et rigtig godt råd at bruge fedtstoffet fra panden, på den ske man former dellerne med. det er meget nemmere, og dellerne bliver rigtig flotte runde. men super god opskrift på en nem måde at lave lækre frikadeller på :) moi, madelskeren:) - 2011-02-19 19:30:24 super lækre, de er kanone. jeg lavede dem til min datters bryllup, de var ellevilde siger jeg dig. De er også gode med oksekød, og hvidvin:) En ældgammel opskrift som har gået i gennerationer, er at man også putter vin, chilli, og to fed hvidløg, og så selvfølgelig lidt kyllingebulliong!!! NAM NAM! prøv med rødvin hældt over en af 'dellerne' jeg siger dig det er en dejlig berusende oplevelse!<3 mj - 2010-12-25 16:35:26 Rigtig gode frikadeller - ihvert fald den bedste opskrift jeg har fundet indtil videre Lea - 2010-08-15 13:46:09 Super god grundopskrift! Jeg går altid efter denne og tilsætter så lidt kryderier efter eget valg. Kan klart anbefales! Camilla fra fyn - 2010-08-04 18:37:52 Verdens bedste frikadeller, vi bruger den næsten dagligt. Vi tilsætter dog også lidt Aromat i, ca 2 tsk... mums mums anonym - 2010-05-11 19:08:24 Som Thomas skriver.....dét med at "forme dellerne"....Stil et glas med lunkent vand og dyp en spiseske i den, før man dykker ned i farsen...Så "slipper de nemt" og det passer i størrelsen. I øvrigt rigtig gode frikadeller.....hvis man gir dem lidt mere salt og peber:-D Mesterkokken - 2010-03-03 21:35:52 Mere smag i farsen ved at blande svinekød med oksekød (50/50) Brug havregryn i stedet for mel (de bliver mere sprøde) Udskift halvdelen af mælken med øl (de bliver mere luftige) Agnete - 2010-02-07 08:44:05 Jeg plejer at blende løget sammen med ægget eller vand/mælk. Det giver en god løgsmag, og kræsne børn finder ikke løgstykker i frikadellen. Det varede længe, før mine børn fandt ud af, at der er løg i frikadeller. Finthakket rosmasin og timian og den slags er også herligt i frikadellerne. anonym - 2009-12-19 23:45:19 Jeg er udvekslingsstudent i USA i et aar, og jeg lavede disse frikadeller til mine amerikanske vaertsforaeldre og min vaerstsoester fra Finland, Aata. Hun sagde, at de er de bedste frikadeller hun nogensinde har smagt, og mine vaertsforaeldre elskede dem ogsaa. Jeg lavede dem til en slags julefrokost, og min vaertsmor sagde, at hvis jeg ikke tager dem alle sammen med, saa vil de vaere vaek, naar jeg kommer hjem, fordi min vaertsfar har spist dem alle sammen. Super opskrift! Jeg brugte kalkunkoed i stedet for svinekoed. Virkelig gode og nemme at lave! :) Merry Christmas everybody :D UBHolbæk - 2009-11-06 09:57:25 Fantastisk idé med havregryn. Vi fik nogle luftige og dejlige spændstige frikadeller, som varmt kan anbefales. Jeg kan også anbefale at lave dem lidt græsk inspirerede. Tilsæt en smule græsk krydderi-blanding, og nyd den dejlige smag :-) Kronborg - 2009-10-30 08:01:19 havregrynet er genialt, men husk også gulerod, broccoli, ærter eller majs. det giver altså en varieret oplevelse frem for de traditionelle deller. Prøv evt en anden form, personligt laver jeg dem store men flade, nærmest som hakkebøffer, bare fladere, de er hurtigere at stege, nemmere at spise og dem der skal spise dem, synes det er "sjovt" med mindre de er 80 år, og altid har lavet frikadeller på 1 måde. Lisbet - 2008-12-08 16:44:48 Jeg erstatter også mel med 1 dl havregryn og kommer 1/4 tsk. alleånde i det giver en rigtig god smag. Christina - 2008-11-11 20:05:15 Brug kraftig boullion, istedet for mælk, det giver smag, og halvdelen af kødet skal helst være kalv/ flæsk det giver lækre deller :-)) Bent - 2008-09-27 10:12:08 Lækre deller....er selv novice, men de faldt heldigt ud. Og så glemte jeg endda at komme æg i. :-( jeanne - 2008-04-16 19:54:43 mums mums mums...vi puttede hvidløg, ingefær, red peberfrugt, chili...wauw...de blev så lækre. Christian - 2008-03-25 13:04:10 Meget nemme at lave. Tilføj Aromat så bliver de til en stor 12'er;) Velbekomme jer Marie7500 - 2008-03-15 14:05:25 hvem elsker ikke frikedeller.. hjemmelavet er meget bedre end dem man køber færdig lavet bare til varme..! speedie - 2007-09-15 01:48:50 udskift mel med havergryn og erstat halvdelen af mælken med danskvand så får man nogle mere luftige deller Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne