Bovsteg med appelsin

Bovsteg med appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2-2.5 kg.vildsvinebov
4-6 appelsiner
 rosmarin
2 fedhvidløg
 olie
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
 store bagekartofler, 1-2 stk. pr. person
2 laurbærblade
3 dl.bouillon
 
Opskrift:
Vildsvineboven udbenes omhyggeligt, så der bliver færrest mulige "åbninger" i det udbenede kødstykke.

Appelsinerne presses, og saften "hældes ned" i boven. Rosmarin, hvidløg, olie, hvidvin, salt og peber blandes og lægges ind i boven. Brug en pensel til at smøre blandingen rundt inde i boven. Boven lægges i et ildfast fad eller lille bradepande.

Hasselback kartofler lægges i et andet fad med laurbærblade. Bouillon hældes ved.

Begge fade sættes i en 200° varm ovn, og det hele steger ca 1½ time. Stegen er færdig, når kødtemperaturen er oppe på 75°.





karakterer:
Opskriften er vist 45534 gange,
og udskrevet 976 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-05 19:48:08
Kan man bruge bov fra ko?