Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dansk vestindisk bankekød

Dansk vestindisk bankekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Dansk vestindisk bankekød, billede 4 Dansk vestindisk bankekød, billede 1 Dansk vestindisk bankekød, billede 2 Dansk vestindisk bankekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.oksekød i tynde skiver fx bov eller tykkam
 
2 tsk.salt
2 tsk.friskkværnet sort peber
2 tsk.stødt allehånde
2 tsk.stødt korianderfrø
2 tsk.tørret timian
 
2 spsk.hvedemel
2 spsk.olie
 
600 g.løg i både
300 g.bladselleri i tykke skiver
3 fedhakket hvidløg
1 hakketgrøn chili
2 laurbærblade
1/2 l.vand (evt. 1/2 vand og 1/2 øl)
 
 Kartoffelmos med fennikel og æble
1 fennikel i tern
1 spsk.olie
1 stortsyrligt æble skrællet og i både, fx mutzu
600 g.bagekartofler i kvarte, fx Estima
3 dl.mælk
1/2 bdt.finthakket persille


Opskrift:

Bankekød:
Bank kødskiverne fx med den flade side af en kokkekniv. Bland salt og krydderier på en tallerken og vend kødet heri. Vend det herefter i mel og steg det i olie i en stor stegegryde på begge sider til kødet har taget lidt farve, ca. 2 min. på hver side.
Steg det evt. af et par omgange.

Læg alt kødet i en gryde og vend løg, bladselleri, hvidløg, chili og laurbærblade i. Hæld vand og evt. øl ved og læg låg på.

Lad retten simre for svag varme til kødet er helt mørt, ca. 1 time.

Kartoffelmos med fennikel og æble:
Sauter fennikel i olie 2-3 min. i en stor gryde, vend æblerne i og sauter yderligere 1 min.

Tilsæt kartoflerne og hæld vand ved til det dækker. Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 30 min.

Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre på eftervarme.

Varm mælken op med persille.
Pisk kartoflerne til mos, pisk den varme mælk i og smag til med salt og peber.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bankekød



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 51191 gange,
og udskrevet 716 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina 1965  -  2011-06-26 12:46:51
Har prøvet denne ret og synes absolut ikke den er god, på nogen måde. Dårlig smag, passer ikke sammen og har ikke i mine øjne noget at gøre med bankekød. Skuffende opskrift :-(


risa  -  2008-09-25 09:39:59
Den gode smag fra fennikel og æble forsvinder med kogevandet. Jeg vil foretrække at drysse snittet, rå fennikel over kartoffelmosen. Ellers super lækker ret.