Flæskesteg med rødkål

Flæskesteg med rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Flæskesteg med rødkål, billede 4 Flæskesteg med rødkål, billede 1 Flæskesteg med rødkål, billede 2 Flæskesteg med rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2-3 kg.nakkekam
2-3 spsk.groft salt
 evt. 3-4 laurbærblade
 
 Sovs:
3 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 kulør
 
 
 Rødkål:
750  g.rødkål
2 spsk.sukker
4 dl.ribssaft
1 tsk.salt
40 g.smør
 
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum men undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Stik evt. også et par laurbærblade ned mellem sværene. Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige så muligt. Hæld 1/2-3/4 liter vand i bradepanden.

Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i 2-2 1/2 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader C, så er stegen færdig. Tag stegen ud af ovnen og lad det hvile i ca. 20 min uden at være tildækket.

Flæskestegssauce.
Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik, drys mel over i et tyndt lag og lad det opsuge i fedtet. Pisk godt igennem og bring i kog, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Rødkål:
Rødkålen deles i fire dele, og stokken skæres væk. Kålen snittes fint og kommes i en gryde med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smørret i ca. 10 minutter. Så tilsættes ribssaften og vand, der knap dækker kålen. Kålen koges ved svag varme i ca. 1 time. Hvis kålen koger tør, tilsættes mere saft og vand.

Når kålen er mør smages til med lidt salt.

Tips:

Der skal være knapt 1 l. stegesky. Er der ikke nok kan bradepanden lige skylles af med lidt kartoffelvand og spædes op til 1 l. eller sovsen kan spædes op med fløde.

Beskrivelse:
Se kokken favoritopskrift Flæskesteg med sprøde svær

karakterer:
Opskriften er vist 83259 gange,
og udskrevet 2043 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-08 20:58:42
Nakkekam sælges gerne som nakkesteg og gerne snørret. Kødet er lidt hårdere end almindelig svinekam.

  -   2006-12-12 19:24:27
Det er ikke altid man har et "fedtskiller". Tag et par frosne fryseelementer og læg dem i skyen. Fedtet størkner nu hurtigt og er til at tage fra med en ske. Skal sovsen virkelig smage af flæskesteg (eller and) så anvend fedtet i stedet for smør/margarine som en "smørbolle" og tilbered sovsen som en opbagt sovs. Sætter sig på sidebenene - men det er jo jul én gang om året