Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Flæskesteg med nelliker

Flæskesteg med nelliker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Flæskesteg med nelliker, billede 4 Flæskesteg med nelliker, billede 1 Flæskesteg med nelliker, billede 2 Flæskesteg med nelliker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Svinekam med svær
8 laurbærblade
Nelliker, hele
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Sværen efterridses evt. hvis der ikke er skåret helt igennem fedtlaget. Ridserne må dog ikke nå ned i kødet, da kødsaften så løber ud af stegen. Stegen lægges i en bradepande med sværen nedad. Kogende vand hældes ved indtil sværen er dækket med vand. Stegen sættes i en 250 grader varm ovn i 20 min. Stegen skal gennem hele forløbet stå midt i ovnen. Tag stegen ud af ovnen og hæld vandet/skyen fra - gem denne til sovsen. Gnid godt med groft salt ned i alle ridser. Læg nogle nelliker og lauerbærblade ned mellem nogle af ridserne. Sæt stegen i ovnen igen ved samme temperatur i 20 min. Skru varmen ned til 160 grader og steg færdig i ca. 1 time og 45 min.

Tips:

Stegen kan evt. få nogle få minutter under grill til sidst hvis sværen ikke er blevet helt sprød. Hold dog godt øje med stegen hele tiden, da det går stærkt!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 27969 gange,
og udskrevet 367 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20100 (4785 kcal)
KJ pr. Pers. 5025 (1196 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. Pers. 500 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 19.3 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mads  -  2008-04-01 23:03:58
Det er jo heller ikke fordi man skal koge kødet. Men hvis man hælder vand i til sværen er dækket opsuger denne en del væske som så fordamper når stegen sættes i ovnen igen. Denne fordampning skaber større bobler i sværen og den bliver derfor lidt mere "luftig" hvilket mange nyder.

henrik  -  0000-00-00 00:00:00
En flæskesteg må aldrig koges, det er en misforståelse. Køb et ordentligt stykke øko. Kød, gnid den i salt, sæt lauderbær i og sæt din i ovnen ved 200 g. Til sidst skal give den en gang under grillen så man får dejlige sprøde sværd. Længer er den ikke

Bente Buch Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er udemærket tilfreds med denne opskrift jeg vil kalde den lækker

peter  -  0000-00-00 00:00:00
tilsæt kanel i vandet, når stegen tilberedes. Det smager bare super!

Lina  -  0000-00-00 00:00:00
Stegen blev super, men vandet man skal tage fra efter 20 min. er fuldstænigt lige meget at bruge til sovs = ingen smag!

per  -  0000-00-00 00:00:00
stegetiden passer vist bedst på en steg på 1 kg. da man skal regne med ca. 1 time pr kg.